REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
  • 1.5 stiklinės mėlinių (šaldytos)
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 1 ir 1/4 stiklinės pieno
  • 3 valgomieji šaukštai vandens
  • 1 stiklinė grietinėlės (plakta)
  • 1.5 stiklinės sausainių (grūsti)
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpdintas)
  • 1 vienetas pudingo (citrininis, pakelis)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Kepimo formą su nuimamu dugnu patepkite sviestu.
    Nedideliame dubenyje sumaišykite grūstus sausainius, kiaušinio baltymą ir ištirpdintą sviestą.
    Jei sausainiai nesaldūs, dar įdėkite cukraus.
    Gautu mišiniu išklokite kepimo formos apačią ir pakepkite apie 8-10 min., kol įgaus rusvą atspalvį.
    Viename dubenyje išmaišykite pieną, pudingo miltelius ir citrinos žievelę iki vientisos masės (dar galima įdėti cukraus).
    Jei neturite citrininio pudingo miltelių, galite naudoti vanilinio pudingo miltelius ir įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
    Gautą masę pašaldykite apie 5 min. šaldytuve.
    Iškeptą tartos pagrindą aptepkite pasigaminta pudingo mase ir padėkite 2 val. į šaldytuvą.
    Kol tarta šąla, viename dubenyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vandenį.
    Supilkite 0,5 stiklinės mėlynių, užvirkite ir sumažinus ugnį, nuolat maišant pakaitinkite dar apie 5 min., kol masė sutirštės.
    Sudėkite citrinos sultis, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10 min.
    Sudėkite likusias mėlynes ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1 val.
    Patiekite tartą šaltą su mėlynėmis.
    Skanaus.

Autorius: Rima

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
  • 1.5 stiklinės mėlinių (šaldytos)
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 1 ir 1/4 stiklinės pieno
  • 3 valgomieji šaukštai vandens
  • 1 stiklinė grietinėlės (plakta)
  • 1.5 stiklinės sausainių (grūsti)
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpdintas)
  • 1 vienetas pudingo (citrininis, pakelis)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Kepimo formą su nuimamu dugnu patepkite sviestu.
    Nedideliame dubenyje sumaišykite grūstus sausainius, kiaušinio baltymą ir ištirpdintą sviestą.
    Jei sausainiai nesaldūs, dar įdėkite cukraus.
    Gautu mišiniu išklokite kepimo formos apačią ir pakepkite apie 8-10 min., kol įgaus rusvą atspalvį.
    Viename dubenyje išmaišykite pieną, pudingo miltelius ir citrinos žievelę iki vientisos masės (dar galima įdėti cukraus).
    Jei neturite citrininio pudingo miltelių, galite naudoti vanilinio pudingo miltelius ir įspausti šiek tiek citrinos sulčių.
    Gautą masę pašaldykite apie 5 min. šaldytuve.
    Iškeptą tartos pagrindą aptepkite pasigaminta pudingo mase ir padėkite 2 val. į šaldytuvą.
    Kol tarta šąla, viename dubenyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vandenį.
    Supilkite 0,5 stiklinės mėlynių, užvirkite ir sumažinus ugnį, nuolat maišant pakaitinkite dar apie 5 min., kol masė sutirštės.
    Sudėkite citrinos sultis, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10 min.
    Sudėkite likusias mėlynes ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1 val.
    Patiekite tartą šaltą su mėlynėmis.
    Skanaus.

Autorius: Rima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų