Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių (virtos)
- 12 vienetų bulvių (žalios)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grietinės
- 500 gramų mesos (malta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių (virtos)
- 12 vienetų bulvių (žalios)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek grietinės
- 500 gramų mesos (malta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas.
Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiais, krakmolu, pasūdoma bei gerai išminkoma.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min., atsargiai pamaišant.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine bei spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašinukų, kepenų, varškės, grybų ar kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska.
Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą