INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek kiaušinių (patepimui)
- 500 gramų kvietinių miltų
- 5 vienetai dešrelių
- 200 mililitrų pieno
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 200 gramų sviesto
- 22 gramai mielių (sausos)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį suberiame miltus, druską, mažais gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir išminkome.
Į pieną (kambario temperatūros) įdedame 2 šaukštus cukraus, supilame mieles ir maišome, kol viskas ištirps.
Pieną pastatome 10-15 min. į šiltą vietą (galima statyti ir į iki 50 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę).
Į dubenį su miltais pilame pieną ir užminkome tešlą.
Tešlą iškočiojame (siūloma kočioti 0,5 cm storio, tačiau aš dariau truputėlį storesnę tešlą), supjaustome 3 cm skersmens juostelėmis.
Dešreles perpjauname išilgai pusiau (galima dėti ir visą dešrelę), apvyniojame tešlos juostelėmis, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bandelės gražiai pagelsta.
P.S. Tešlos kildinti nereikia.
Skanaus!
Autorius: Laura
REKLAMA