REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas baklažanų ( (vidutinis))
  • 50 gramų sojos (faršas)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 200 gramų sūris (fermentinis, tarkuotas)
  • 1 vienetas svogūnų (dideli)
  • 3 skiltelės česnakų
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas pomidorų pastos (smulkintas)
  • šiek tiek paprikų
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 stiklinė pieno ( (sumaišytas su trupučiu miltų))
  • šiek tiek žalumynų (krapai ir petražolės)
  • Kepimui:
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas baklažanų ( (vidutinis))
  • 50 gramų sojos (faršas)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 200 gramų sūris (fermentinis, tarkuotas)
  • 1 vienetas svogūnų (dideli)
  • 3 skiltelės česnakų
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas pomidorų pastos (smulkintas)
  • šiek tiek paprikų
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 stiklinė pieno ( (sumaišytas su trupučiu miltų))
  • šiek tiek žalumynų (krapai ir petražolės)
  • Kepimui:
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažaną pjaustyti,pamerkti į pasūdytą vandenį 20-30 min. Tuo metu apvirti sojų faršą apie 10 min.įdėjus buljono kubelį.
  2. Baklažaną išgreibti iš vandens ir nusausinti,patepti apačią alyvuogių aliejumi ir apkepti trumpai apie 10 min.Nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.
  3. Apkepus dėti į kepimo indą,barstyti basilico prieskoniais.
  4. Morkas pjaustyti riekutėmis(kaip kam patinka) ir trumpai apkepti aliejuje,pakepinus kloti ant baklažanų.Sūrį tarkuoti,dalį jo barstyti ant morkų sluoksnio.
  5. Keptuvėje apkepti pjaustytus svogūnus,česnaką,truputį paprikos,kubeliais pjaustytą pomidorą,dėti sojos faršą,berti prieskonius.Paruoštą masę kloti ant viršaus.
  6. Barstyti trupučiu smulkintų krapų,galima petražolių ir užberti likusiu tarkuotu sūriu.
  7. Iš sviesto,trupučio miltų ir pieno paruošti mišinuką ir pilti ant paruoštos užkepėlės(.Kas mėgsta kietesnę užkepėlę galima šio mišinio nepilti). Kepti orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje apie 20-30 min.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų