REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų margarino
  • 5 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 saujelė razinų
  • 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
  • 100 mililitrų avižinių dribsnių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 gramų margarino
  • 5 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 saujelė razinų
  • 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
  • 100 mililitrų avižinių dribsnių

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 7

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu
  2. Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną.
  3. Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus, sezamo sėklas.
  4. Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus.
  5. Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs .
  6. Kepti įkaitintoje apie 45 min. 180°C temp. orkaitėje.
  7. Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų.

    Skanaus!

Autorius: Viktorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų