REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų aguonų (aguonų užpilui)
  • 50 gramų cukraus (aguonų užpilui)
  • 50 gramų cukraus (grietinėlės užpilui)
  • 4 lašai vanilės (ekstraktas, grietinėlės užpilui)
  • 40 gramų kvietinių miltų (grietinėlės užpilui)
  • 200 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 125 gramai pieno (aguonų užpilui)
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų (aguonų užpilui)
  • 80 gramų vandens (šaltas, tešlai)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 300 gramų grietinės (grietinėlės užpilui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų aguonų (aguonų užpilui)
  • 50 gramų cukraus (aguonų užpilui)
  • 50 gramų cukraus (grietinėlės užpilui)
  • 4 lašai vanilės (ekstraktas, grietinėlės užpilui)
  • 40 gramų kvietinių miltų (grietinėlės užpilui)
  • 200 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 125 gramai pieno (aguonų užpilui)
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų (aguonų užpilui)
  • 80 gramų vandens (šaltas, tešlai)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 300 gramų grietinės (grietinėlės užpilui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus (skirtus tešlai) sutarkuokite sviestą ir supylę šaltą vandenį gerai išminkykite.
    Tešlą iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą. Tešla turi padengti ir šonus, ir dugną kepimo formos. Geriausiai tinka forma, kurios ir šonai, ir dugnas nusiima.
    Kepkite 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 20 minučių.
    Aguonas (kartą maltas) sumaišykite su pienu, cukrumi ir manais. Šį užpilą supilkite ant tešlos.
    Grietinę išplakite su vanile, cukrumi ir miltais (40g). Grietinėlės užpilą supilkite ant aguonų ir pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 30-35 minutėms.

Autorius: Adelė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų