REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiems yra tekę tai patirti – norėdami išvirti tobulą kiaušinį, nusiviliame dėl įtrūkusio lukšto. Tačiau naudodami keletą paprastų patarimų ir gudrybių, galite sužinoti, kaip išvirti kiaušinius nesutrūkinėjant. 

Visiems yra tekę tai patirti – norėdami išvirti tobulą kiaušinį, nusiviliame dėl įtrūkusio lukšto. Tačiau naudodami keletą paprastų patarimų ir gudrybių, galite sužinoti, kaip išvirti kiaušinius nesutrūkinėjant. 

REKLAMA

Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių.

Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą. Tai padės išvengti kiaušinių įtrūkimų virimo metu, nes dėl staigaus temperatūros pokyčio lukštai gali išsiplėsti ir susitraukti, todėl gali įtrūkti, rašo recipes.net

Atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą

Dėdami kiaušinius į puodą, darykite tai švelniai, kad išvengtumėte staigių smūgių, dėl kurių kiaušiniai gali įtrūkti. Kiaušinius į puodą su vandeniu galite nuleisti dantytu šaukštu, stengdamiesi, kad nusileidimas būtų tolygus ir kontroliuojamas.

Įpilkite truputį acto

Į vandenį įpylus nedidelį kiekį acto, galima išvengti kiaušinių įtrūkimo. Acto rūgštingumas sąveikauja su kiaušinio lukštu, todėl jis tampa tvirtesnis ir mažiau tikėtina, kad suduš. Tiesiog įpilkite šaukštelį acto į verdantį vandenį prieš sudėdami kiaušinius.

REKLAMA
REKLAMA

Palaipsniui didinkite temperatūrą

Verdant kiaušinius svarbu vengti staigių temperatūros pokyčių. Pradėkite nuo puodo pastatymo ant viryklės ant vidutinės ugnies ir palaipsniui didinkite temperatūrą, kol vanduo švelniai užvirs. Toks lėtas ir laipsniškas kaitinimo procesas suteikia kiaušiniams laiko prisitaikyti prie kylančios temperatūros, todėl sumažėja rizika, kad kiaušiniai sutrūkinės.

REKLAMA

Naudokite laikmatį

Verdant kiaušinius labai svarbu nustatyti laiką. Pervirus gali atsirasti guminių trynių, o per mažai išvirus – skystų kiaušinių. Kad kiaušiniai būtų tobulai išvirti, leiskite jiems vandenyje virti apie 9-12 minučių, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.

Kad laikas būtų tikslus, naudokite laikmatį, o tada nuimkite kiaušinius nuo kaitros ir nedelsdami įdėkite juos į ledo vonelę, kad sustabdytumėte virimo procesą.

Atsargiai elkitės su kiaušiniais

Kiaušinius atvėsinus ledo vonelėje, atsargiai stuktelėkite juos į kietą paviršių, kad įtrūktų lukštas. Tada pradėkite lupti nuo platesnio galo, kur yra oro kišenė. Būkite kantrūs ir atsargiai elkitės su kiaušiniais, kad juos lupant netyčia neįtrūktų.

REKLAMA
REKLAMA

Tinkamai laikykite

Jei neplanuojate virtų kiaušinių naudoti iš karto, laikykite juos šaldytuve. Laikydami juos uždengtame inde arba plastikiniame maišelyje, galite apsaugoti juos nuo bet kokių smūgių, galinčių sukelti įtrūkimus. Nepamirškite jų sunaudoti per savaitę, kad jie būtų geriausios kokybės.

Dabar, kai žinote tobulai išvirtų kiaušinių be įtrūkimų paslaptis, metas šiuos patarimus pritaikyti praktikoje ir mėgautis skaniais, nepriekaištingai išvirtais kiaušiniais. Taigi, pirmyn, griebkite kiaušinius ir leiskitės į kelionę kiaušinių meistriškumo link! Sėkmingo virimo!

Būkite kantrūs ir atsargiai elkitės su kiaušiniais, kad juos lupant netyčia neįtrūktų.
Kas???
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų