Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Kiaušinius verdant NEUŽDENGTI puodo dangčiu, štai ir visa gudrybė, kad neskiltų.
Jo, jaunystėje, kol dar nelabai bernai rūpėjo aš juos šiurpindavau, kokia gera gaspadinė esu. Kai klausdavo ar moku valgyti gaminti, sakydavau: Na nesuprantu aš tos virtuvės, bandžiau kartą kiaušinius virti, įdėjau druskos 7 šaukštus, o kai paragavau - jie visai be druskos, o vandenį paragavus jis toks sūrus, kad kavos jau juo nebeužplikysi. Atšokdavo mygom.
Dėjau į šaltą vandenį dėjau druskos ir vistiek yra keletas suskilusi panaudosiu salotoms
Jo galima druskos o garantui, kad neskiltu tai pora dantu krapstuku imest galima, jei ir skiltu tsi neissprogtu baltymas
Geriausias patarimas, kad kiausini pries dedant i puoda, reik pirma patikrint ar jame nera uztupeto visciuko. Nes as nusipirkus kiausiniu MAKSIMA parduotuvej, radau dovanu visciuka. Vos nenualpau. Nuotrauku ieskokit feisbuko paskyroj. Ir tai nera joks pokstas. Tiesiok sugadinta velyku svente ir noras valgyti kiausinius.
@Genute taip buna uzperetu kiausiniu , ne tik maximoje , bet ir naminiai
Stebuklingas metodas - į puodą įdėti mažą šaukštelį ir jį kartu su kiaušiniais išvirti. Pabandykit!
Dėl acto tikrai nesutinku, kiaušiniai nebus gražios ryškios spalvos, jau išbandyta !!! Tik druska! Jeigu darote aukštuose, įdėkite supjaustyta žalią burokėlių, spalva bus super!
@Irena Dėl acto su p.Irena sutinku, actas pažeidžia lukšto struktūrą, dažant pasidaro nebelygus, lyg pašiauštas. Tik druska verdant ir ant mažos ugnies, prieš tai nuplovus šiltu vandeniu...
Tik atsargiai su mikro bangų krosnele, nes bus didelis bum ir apneš savo turiniu visą krosnelę.Aš dedu visada kiaušinius į šaltą vandenį, dažau kiaušinių lukštuose.Tai pats tradiciškiausias dažymas Iš vakaro užplikinu lukštus, kitą dieną dedu kiaušinius, užvirus verdu 8-10 min.
@Ieva Čia su svogūnų lukštais turbūt? Apsiriko rašydami. Taip darau ir aš. Šiemet marginu per servetėle. Gavosi super gražiai. Dar su zolelem dažau, apdwdi kiaušinį zolelem ir įdedi į kojinė. Surišti ir kita taip pat dedi. Taip sudėjus merki į dažus ir verdi kol nusidažo. Galima ir į paruoštus dažus pamerkti ir jei virti nebūtina bevirti. Būna nuostabus!
Kiaušiniai nesutrūksta tokie, kurių kietas lukštas.Iš patirties žinau, kad naminių vištų kiaušinių lukštai plonesni ir silpnesni, nes vištos lesinamos natūraliasniais lesalais, o pirktinių lukštai daug stipresni, nes vištos lesinamos kitaip.Ir nei actas, nei druska nepadės
O jeigu pries dedant i verdanti vandeni kiausinius pasildyti mikro bangu krosnelej...?
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų