REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien norėjau šeimai pagaminti pavakariams, ką nors iš bulvių. Ieškojau kažkokių naujų idėjų. Ir prisiminiau, kaip draugė Odeta siūlė išsikepti bulvių ir varškės blynų. Ji gyrė, kad šie troškinti blynai yra labai skanūs ir yra vieni jos mėgstamiausių. Aš esu gaminusi tikrai ne vieną patiekalą pagal Odetą ir viskas pavykdavo puikiai, tad net nedvejodama kepiau šiuos blynus šeimai. Tikrai skanūs, minkštučiai ir sotūs blynai. Žinau kepsiu dar ne kartą“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė.

„Šiandien norėjau šeimai pagaminti pavakariams, ką nors iš bulvių. Ieškojau kažkokių naujų idėjų. Ir prisiminiau, kaip draugė Odeta siūlė išsikepti bulvių ir varškės blynų. Ji gyrė, kad šie troškinti blynai yra labai skanūs ir yra vieni jos mėgstamiausių. Aš esu gaminusi tikrai ne vieną patiekalą pagal Odetą ir viskas pavykdavo puikiai, tad net nedvejodama kepiau šiuos blynus šeimai. Tikrai skanūs, minkštučiai ir sotūs blynai. Žinau kepsiu dar ne kartą“, – rašo „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė.

REKLAMA

Ingredientai: 6 bulvės; 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. bulvių krakmolo; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 3 v. š. grietinės; šlakelis aliejaus, kepimui; keli svogūnų laiškai (nebūtina); kelios krapų šakelės (nebūtina).

Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Varškę išsukame su kiaušiniais, krakmolu, druska, pipirais. Į varškės masę sudedame tarkuotas bulves. gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus sudedame į troškintuvą. Grietinę maišom esu trupučiu vandens ir užpilame blynus. Troškiname ant silpnos kaitros apie 15 – 20 min. Pabarstome smulkintais žalumynais ir nukaičiame nuo ugnies.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų