REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pateikiame keletą idėjų, kuo pavaišinti vestuvių (ir netik) vakarėlio svečius ir atsigaivinti šventės įkarštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Visi gėrimai skaičiuoti 40-čiai porcijų.

Gaivus punšas

4 l spanguolių sulčių

1 l ananasų sulčių

1 l apelsinų sulčių

2 l imbierinio limonado arba toniko

2 apelsinai

ledo kubelių

Visus gėrimus supilkite į didelį indą, atvėsinkite šaldytuve. Prieš patiekdami sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus. Patiekite aukštose stiklinėse su ledo kubeliais.

REKLAMA

Egzotiškas punšas

1 l šilto vandens

650 g cukraus

5 prinokę bananai

2 l ananasų sulčių

600 ml apelsinų sulčių

100 ml citrinų sulčių

5 l imbierinio limonado arba toniko

Kokteilinėje ar maisto smulkintuve sutrinkite cukrų, bananus ir vandenį iki vientisos masės. Supilkite į didelį indą su ananasų, apelsinų ir citrinų sultimis, gerai išmaišykite. Šaldykite šaldymo kameroje kartais pamaišydami, kol gėrimas taps panašus į šerbetą. Prieš patiekdami supilkite imbierinį limonadą ar toniką.

REKLAMA
REKLAMA

Arbatos punšas

800 ml stiprios juodosios arbatos

800 ml greipfrutų sulčių

800 ml apelsinų sulčių

400 ml ananasų sulčių

400 ml sirupo

300 ml sodos vandens

ledo kubelių

Dideliame dubenyje sumaišykite arbatą, greipfrutų, apelsinų, ananasų sultis ir paprastą sirupą. Supilkite sodos vandenį ir patiekite su ledo kubeliais.

Arbūzų limonadas

330 g cukraus

400 ml vandens

2 kg arbūzų minkštimo

2 l šalto vandens

400 ml citrinų sulčių

ledo kubelių

Arbūzo (be sėklų) minkštimą sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės. Iš cukraus ir 120 ml vandens išvirkite sirupą (apie 5 minutes kaitinkite puode, pasirinkę vidutinę arba aukštą temperatūrą, kol cukrus ištirps). Nukelkite nuo viryklės, supilkite likusį vandenį ir citrinos sultis, išmaišykite. Kiekvieną taurę sklidinai pripildykite ledo kubelių, dėkite po 2–3 šaukštus arbūzų tyrės ir užpilkite paruoštu limonadu. Prieš patiekdami švelniai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švelnūs ananasų burbuliukai

5 l ananasų sulčių

citrinų sulčių iš 20 citrinų

1 kg baltojo cukraus

800 ml medaus

40 griežinėlių citrinos

2 l gazuoto arba sodos vandens

ledo kubelių

Paruoškite ananasų-citrinų sirupą: dideliame puode, pasirinkę vidutinę kaitrą, sumaišykite ananasų ir citrinų sultis, cukrų ir medų. Užvirkite ir virkite apie 1 minutę. Nukelkite nuo viryklės, palikite atvėsti ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Stiklines sklidinai pripildykite ledo kubelių, įdėkite po citrinos griežinėlį, įpilkite po 2 šaukštus sirupo ir užpilkite gazuotu arba sodos vandeniu.

REKLAMA

Mėtinis citrinų limonadas

40 g šviežių mėtų lapelių

3 l verdančio vandens

3–4 juodosios arbatos pakeliai

650 g cukraus

6 l šalto vandens

590 ml citrinų sulčių

ledo kubelių

Sutrinkite mėtų lapelius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sudėkite arbatos pakelius ir cukrų, išmaišykite ir leiskite pastovėti 15 minučių. Arbatos pakelius išmeskite, supilkite šaltą vandenį ir citrinų sultis. Patiekite aukštose stiklinėse su ledo kubeliais. Galite papuošti gėrimą mėtų lapeliais.

Netikras „Mojito“

1 l vandens

880 g cukraus

145 g mėtų lapelių

1 l citrinų šerbeto

675 ml žaliųjų citrinų sulčių

675 ml vandens

5 l sodos vandens

žaliųjų citrinų griežinėlių papuošimui

ledo kubelių

Sumaišykite 500 ml vandens su cukrumi ir pakaitinkite ant viryklės, pasirinkę vidutinę temperatūrą, kol cukrus ištirps. Suberkite mėtų lapelius ir palikite 5 minutėms. Nukoškite, mėtų lapelius išmeskite ir atidėkite sirupą į šalį. Sumaišykite citrinų šerbetą, žaliųjų citrinų sultis ir likusį vandenį. Supilkite paruoštą sirupą ir sodos vandenį. Išmaišykite. Patiekite su ledo kubeliais ir žaliųjų citrinų griežinėliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų