REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Liucina Rimgailė skanėstų paslaptimis dalijosi su jaunaisiais dizaineriais (J. Mizutavičiūtės nuotr.)

Šiemet itin aukštų rezultatų tarptautiniame futuristinių buities prietaisų konkurse pasiekę Vilniaus dailės akademijos studentai galėjo mėgautis itin saldžiu dėmesiu. Jiems desertų gaminimo kulinarines dirbtuves šiemet vedė „Liu Patty“ kepyklėlės įkūrėja, renginių organizatorė Liucina Rimgailė.

9

Šiemet itin aukštų rezultatų tarptautiniame futuristinių buities prietaisų konkurse pasiekę Vilniaus dailės akademijos studentai galėjo mėgautis itin saldžiu dėmesiu. Jiems desertų gaminimo kulinarines dirbtuves šiemet vedė „Liu Patty“ kepyklėlės įkūrėja, renginių organizatorė Liucina Rimgailė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarinėje TV laidoje „Skonis“ išgarsėjusi moteris studentams pabrėžė kepiniams ir kremams vengianti naudoti sintetines medžiagas – skonius ir spalvas išgaunanti iš natūralių ingredientų. Karštą dieną į Vilniaus dailės akademijoje įsikūrusią „Electrolux maisto ir dizaino laboratoriją“ susirinkę Vilniaus dailės akademijos ir Kauno fakulteto dizaino studentai gaivinosi lengvai putojančiu greipfrutų, citrinų ir aviečių kokteiliu.

REKLAMA

Konditerijos pomėgį iki verslo išvysčiusi L.Rimgailė studentams paaiškino klasikinius keksiukų gamybos principus, tačiau pasiūlė paeksperimentuoti su jų forma: įprastoje kepimo skardoje išlietą pistacijomis pagardintą tešlą jaunieji dizaineriai pjaustė į įvairias formas, tepė aviečių kremu, dekoravo pabarstukais.

Po to studentai ėmėsi dar dviejų gaivių vasarai itin tinkančių desertų: citrininės klasikinio itališko deserto interpretacijos bei mėlynių panna cottos. L.Rimgailė studentams priminė ir esminį gaminimo principą – nesiimti kepinių esant blogos nuotaikos. Bendromis jėgomis pasigaminę desertus studentai jais mėgavosi terasoje su vaizdu į Onos bažnyčią.

Padėkos vakarėlis dizaino studentams, dalyvaujantiems konkurse, rengimas kiekvienų mokslo metų pabaigoje. Pernai kulinarines dirbtuves jiems vedė „Kulinarijos studijos“ savininkas ir šedas Luca DeMarco, o 2013 m. - restorano “I Dublis” savininkas ir šefas Deivydas Praspaliauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų