REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai atidarius vyno butelį kyla problema, kaip jį uždaryti, kad šis išliktų kuo ilgiau šviežias ir malonaus skonio. Nors dažniausiai stengiamės atgal įstumti kamštį, tačiau viena vyno ekspertė pasidalino puikiu patarimu, kuris iš esmės palengvins problemos sprendimą.

Dažnai atidarius vyno butelį kyla problema, kaip jį uždaryti, kad šis išliktų kuo ilgiau šviežias ir malonaus skonio. Nors dažniausiai stengiamės atgal įstumti kamštį, tačiau viena vyno ekspertė pasidalino puikiu patarimu, kuris iš esmės palengvins problemos sprendimą.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Tik Tok“ pasivadinusi „Wine Educator Warner Boin“ someljė paragino vartotojus daugiau nebedaryti vienos dažnos klaidos, kuomet geriant vyną į butelį yra atgal įstumiamas kamštis.

Vietoje to ji pasidalino puikia gudrybe, kuri padės vyną išlaikyti kuo ilgiau, rašoma mirror.co.uk.

„Žinau, kad tai gali skambėti beprotiškai, tačiau jei kada nors susidursite su situacija, kuomet liks vyno, jokiu būdu atgal į butelį nedėkite kamščio. Yra kur kas geresnis sprendimas“, – sakė ji.

Vyną perpilkite į stiklainį

Someljė paaiškino, kad įkišus atgal kamštį į butelį, kartu pateks ir didelis kiekis deguonies. Pasak jos, norint išlaikyti malonų vyno skonį reikėtų stengtis, kad į butelį patektų kuo mažiau deguonies.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoje to ji pasiūlė perpilti vyną į mažesnės talpos stiklainius, kuriuose bus mažiau deguonies nei pustuščiame butelyje:

„Stiklainyje bus mažiau deguonies nei butelyje. Priklausomai nuo likusio vyno kiekio, galite rinktis skirtingo dydžio stiklainius. Prisiekiu, kad toks būdas leis kur kas ilgiau išlaikyti kokybišką vyną.“

Be to, mergina pridūrė, kad toks metodas leidžia vyną išlaikyti skanų savaitę ir net ilgiau. Tuo tarpu, užkimšus butelio vyną kamščiu, vynas skanus išsilaiko tik 3-5 dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų