REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotu bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.

Pagal šį receptą tradiciniai tarkuotu bulvių cepelinai visuomet pavyksta ir gaunasi fantastiškai gardūs.

REKLAMA

Reikės: 

Mėsai:

malta kiauliena: 800 gramų svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti) bazilikas: 1,5 šaukštelio pipirai: trijų ketvirtadalių šaukštelio druska: trijų ketvirtadalių šaukštelio (arba pagal skonį)

Bulvėms: bulvės: 4 kilogramų (svoris prieš tarkavimą) virtos maltos bulvės: 500 gramų bulvių krakmolas iš tarkuotų bulvių druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį) kumpio gabaliukai: 250 gramų svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto) Vandeniui: vanduo druska: 1,5 šaukštelio (arba pagal skonį)

Ilgiausia dalis: Pirmiausia pasodiname bulves, užauginame jas ir nuimame derlių. Na arba tiesiog nusiperkame parduotuvėje ar pasiskoliname iš kaimyno, jei neturime namie.

REKLAMA
REKLAMA

Padažas: Sudedame šoninę į keptuvę ir kepame maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame dar apie 2 minutes.

Tada kruopščiai sumaišome visus mėsai skirtus ingredientus tarpusavyje. Po to kruopščiai sumaišome visus bulvėms (bulves sutarkuojame) skirtus tešlos ingredientus tarpusavyje.

REKLAMA

Atgnybiame tešlos ir paskleidžiame ją delne. Įdedame šiek tiek mėsos į vidurį, tuomet uždarome cepeliną bei pavoliojame tarp delnų. Drėkiname rankas vandeniu, kad tešla neliptų prie rankų. Taip pat sudrėkiname skardą (ar kitą paviršių) vandeniu, į kurį dedame cepelinus.

Tuomet į verdantį vandenį įpilame druskos ir krakmolo. Krakmolas nėra privalomas, bet jis išlygina cepelinų paviršių.

Įdedame cepelinus į verdantį vandenį ir verdame juos maždaug 25-30 minučių arba tol, kol jie visiškai išvirs (priklausys nuo jūsų gaminamų cepelinų dydžio).

Galiausiai patiekiame ir skanaujame juos su pasigamintu padažu, grietine ir tuo, kas jums patinka. Pasilepinam!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų