REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis patiekalas puikiai tiks lengvai vakarienei. Beje, jį patiekti galite dviem būdais - bokštelių forma, kaip šiame recepte, arba ant paskrudintų duonos riekelių.

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms reikės:

- 1 mažo baklažano

- 1 didelio arba poros mažesnių pomidorų

- 1 "rutulio" mozzarelos sūrio

- saujos salotų patiekimui

- druskos, pipirų, žiupsnelio bazilikų (arba žolelių mišinio picai)

REKLAMA

Padažui:

- 1 šaukšto medaus

- 2 sukapotų skiltelių česnako

- 2 šaukštų balzamino acto

- 4 šaukštų aliejaus

- trupučio citrinos sulčių

Pirmiausia baklažanus supjaustome griežinėliais, dedame į kepimo popieriumi įtiestą skardą, pabastome druska (labai tinka česnakinė), pipirais ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 10-čiai minučių.

Per tą laiką pomidorus ir sūrį taip pat supjaustome griežinėliais. Iš padažui skirtų ingridientų padarome vientisą masę. Ištaukiame baklažanus, patepame juos padažu ir susluoksniuojame su pomidorais ir mocarela. Viršų pabarstome bazilikais ar picos prieskoniais. Gražiname į orkaitę ir kepame dar 5-10 minučių. Patiekiame salotų "patale", valgome su paskrudinta duona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų