REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Burnoje tirpstantis pikantiškas pyragas – puikus pasirinkimas tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Be to, ir pyrago gaminimas gana paprastas – užtruksite vos valandą, o pagyrų tikrai neatsiginsite!

Burnoje tirpstantis pikantiškas pyragas – puikus pasirinkimas tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Be to, ir pyrago gaminimas gana paprastas – užtruksite vos valandą, o pagyrų tikrai neatsiginsite!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pyrago tešlai reikės: 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 1 arb. š. druskos, 1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių, 1 valg. š. (20 g) cukraus, 115 g šalto sviesto, 60 ml šalto vandens.

REKLAMA

Pyrago įdarui reikės: 360 g varškės (9 proc. riebumo), 100 g tarkuoto kietojo sūrio, 5 kiaušinių, 125 ml. riebios grietinėlės, žiupsnio druskos, žiupsnio grūstų juodųjų pipirų, žiupsnio muskato, 70 g špinatų, 4 pomidorų.

Pyrago gaminimo eiga:

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.

2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.

REKLAMA
REKLAMA

3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.

4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.

5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

7. Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir muskatu. Išsukite iki vientisos masės. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, išmaišykite.

8. Tris pomidorus supjaustykite į keturias dalis.

9. Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Ant tešlos išdėliokite pomidorų ketvirčius, odelėmis į apačią. Ant pomidorų užpilkite paruoštą varškės įdarą.

REKLAMA

10. Vieną likusį pomidorą supjaustykite riekelėmis ir jas įdėliokite ant įdaro viršaus.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.

12. Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų