REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijoje įdarytos daržovės labai mėgstamos, įdaromi baklažanai, cukinijos, paprikos, pomidorai. Šis patiekalas – vienas garsiausių įdarytų daržovių receptų, tačiau negalintieji gyventi be mėsos, įdarui gali panaudoti ir šiek tiek maltos jautienos ar ėrienos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):

1.     1 svogūnas ir 2 česnako skiltelės;

2.     8 valg.š. alyvuogių aliejaus;

3.     4 švieži ar konservuoti pomidorai;

4.     0,5 arb.š. druskos ir 2 arb.š. petražolių.

5.     2 baklažanai;

6.     5 valg.š. pomidorų sulčių ir 1 valg.š. citrinos sulčių;

7.     1 arb.š. cukraus ir 0,25 arb.š. druskos;

Prieskonius ir padažus rasi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi 90 minučių):

1.     Svogūną  ir česnaką nulupk ir susmulkink.

2.     Keptuvėje įkaitink 2 valg.š. aliejaus ir pakepink kelias minutes svogūną ir česnaką.

3.     Pomidorus susmulkink ir sudėk į keptuvę.

4.     Supilk į keptuvę prieskonius.

5.     Skardą ištepk aliejumi, baklažaną perpjauk per pusę ir išskaptuok, išskaptuotą dalį susmulkink ir sudėk į besitroškinantį įdarą. Prikimšk baklažanus padažu.

6.     Pomidorų ir citrinų sultys sumaišyk su prieskoniais ir užpilk ant prikimštų baklažanų. Kepk 200C orkaitėje apie 1 valandą, kol suminkštės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų