Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Lietuvos žemdirbiai ir maisto gamintojai jau pamilo GMO kultūras. Vieni augina kiti iš jų į maisto gaminius kemša. Kai perkat maisto gaminius pasiskaitykit kas juose prikimšta ir nepirkit tokių prekių so modifikuotais gaminiais.
Mano manymu, lėšas, skirtas GMO kūrimui tikslingiau būtų panaudoti mažų ūkių atgaivinimui, o ne GMO pagalba stambinti esamus, kurie gamina daugiau, bet blogesnės kokybės produktus. Paprastas pavyzdys- suvalgius ką tik nuskintą obuolį, išaugintą be "pažangių technologijų" žmogus jaučiasi sotesnis ir energingesnis, nei sukirtęs gausius pietus iš trijų patiekalų. O kur dar modernaus maisto įtaka žmogaus fizinei ir psichinei sveikatai ir išlaidos, tenkančios šios įtakos pasekmių šalinimui?Tad paskaičiuokime, gerbiami kurmiai, kas geriau- daugiau modifikuotų augalų ir didesnė priklausomybė nuo tarpininkų, mažėjančios darbo vietos žemės ūkyje, didėjantis sergamumas, ir ilgėjantis įgimtų ligų sąrašas ir dar nežinomos MDO vartojimo pasekmės ateityje ir pilnėjančios keleto korporacijų ir saujelės finansinių magnatų sąskaitos ar mažiau priklausomas ūkininkas nuo „Monsanto“ tipo tarpininkų.; daugiau mažų ūkių- daugiau darbo vietų; sveikesnis žmogus , mažesnis žalingas poveikis ir galimybė išsaugoti esančias rūšis ateities kartoms.

Skaitomiausios naujienos




Į viršų