REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Estela Stumbraitė su tėčiu Aivaru Stumbru (nuotr. asm. archyvo)

Verslininkų Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela Stumbraitė jau ne vienerius metus stebina savo kulinariniais gabumais. Prieš keletą metų 17-metė sėmėsi žinių vieno garsiausių britų šefo Gordono Ramsay kursuose Londone, o prieš keletą dienų sugrįžo iš kulinarijos varžybų. Nors paauglei tokia patirtis buvo pirmoji, Estela namo parvežė pirmos vietos trofėjų! 

5

Verslininkų Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela Stumbraitė jau ne vienerius metus stebina savo kulinariniais gabumais. Prieš keletą metų 17-metė sėmėsi žinių vieno garsiausių britų šefo Gordono Ramsay kursuose Londone, o prieš keletą dienų sugrįžo iš kulinarijos varžybų. Nors paauglei tokia patirtis buvo pirmoji, Estela namo parvežė pirmos vietos trofėjų! 

REKLAMA

Ypatingo įvertinimo sulaukusi E. Stumbraitė naujienų portalui tv3.lt sutiko papasakoti apie šią svarbią patirtį. Praėjusią savaitę paauglė su tėčiu Aivaru išvyko į Angliją, kur dalyvavo ICG Cookery Competition kulinarijos varžybose. 

„Varžybos vyko Bournemouth & Poolle koledže, jos yra skirtos pademonstruoti savo gaminimo sugebėjimus. Šis konkursas ypatingas tuo, jog suteikia galimybę jame dalyvauti įvairiausių amžių mokiniams ir suaugusiesiems, kurie turi aistrą gaminimui ir svajonę siekti tikslų šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Jau seniai svajojau savo įgūdžius išbandyti kulinarijos varžybose, tad po paieškos, kada ir kokios varžybos vyksta, pamaniau, kad būtent šios bus puiki proga išbandyti save“, – kalbėjo E. Stumbraitė. 

REKLAMA

Ne vienerius metus savo įgūdžius tobulinanti Estela atskleidė, kad šias varžybas sudarė trys kategorijos – 11-13 m., 14-16 m. ir 16-18 m. virėjai. Tarp pastarųjų varžėsi ir vienuoliktokė E. Stumbraitė. 

„Pirmiausia reikėjo sukurti firminį patiekalą pagal pateiktus reikalavimus savo kategorijai. Šis patiekalas turėjo būti iš laukinės mėsos ir pagamintas iš sezoniškų ingredientų. Taip pat buvo svarbu parodyti kuo daugiau įgūdžių, turėjo būti atsižvelgta į patiekalo maistingumą“, – dalijosi ji. 

Estela Stumbraitė pateko tarp 7 laimingųjų

Pagaminusi šį patiekalą ir išsiuntusi jo nuotrauką su nuosekliu receptu, Estela tapo viena iš septynių finalistų, kurie buvo atrinkti varžytis gyvai. Taip mergina išvyko į nepamirštamą nuotykį Bournemouth & Poolle koledže. 

REKLAMA
REKLAMA

„Varžybų dieną turėjome du išbandymus. Pirmojo metu šefai mums pademonstravo, kaip teisingai išpjaustyti visą vištą ir pagaminti iš jos įdomų patiekalą, o vėliau mes turėjome visa tai atkartoti. O po to per 1.5 valandos teko pagaminti savo ankščiau sukurtą firminį patiekalą, kurį vėliau vertino teisėjai“, – atskleidė jaunoji kulinarė. 

Išrinkta geriausia

Nors Estela kulinarijos varžybose save išbandė pirmą kartą, tarp nugalėtojų ji išgirdo ne kieno kito, o savo pavardę – merginai buvo įteikta pirmoji vieta. Ji pasidalijo filmuku, kuriame įamžinta apdovanojimų akimirka, o Estelos veide – netikėtumas ir begalinis džiaugsmas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atvažiavau siekiant kuo įmanoma geresnių rezultatų, bet vien dalyvavimas tokiose varžybose man buvo neįkainojama patirtis. Išgirdusi savo vardą, žinoma, be galo apsidžiaugiau, užplūdo pačios geriausios emocijos“, – įspūdžiais dalijosi Stumbrų dukra. 

Estela atskleidė, kad varžybose pelnius pirmąją vietą, ji buvo apdovanota trofėjumi, diplomais, piniginiu prizu, peilių, keptuvių ir puodų rinkiniais. Be visa to, mergina gavo trijų metų stipendiją mokytis koledže, kuriame vyko varžybos. 

„Esu be galo dėkinga varžybų organizatoriams už šiuos prizus ir galimybes“, – emocijų neslėpė E. Stumbraitė. 

Mergaitė šaunuolė paprasta kukli, kad tik nepasikeistų daugiau į močiutę atsigimusi.
Man visada patiko Estela ,gerai išauklėta mergaitė,išvis graži šeima gyvenanti be skandalų ir šonų į kitą pusę abu ėjimų,o dar laukiasi trečio super Inga!!!!!
Super,sėkmės ir į priekį!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų