Nors daugelis įpratę laikyti pieną šaldytuvo durelėse, pasak ekspertės, tai – pati blogiausia vieta šiam produktui.
Kodėl pieno negalima laikyti šaldytuvo durelėse?
Šaldytuvo durelės – šilčiausia vieta, nes jos nuolat atidaromos ir uždaromos. Tai sukelia temperatūros svyravimus, kurie gali paskatinti greitesnį pieno ir kitų temperatūrų pokyčiams jautrių produktų gedimą, rašoma express.co.uk.
Maisto saugumo ekspertė dr. Helen Onyeaka iš Birmingemo universiteto sako, kad pieną geriausia laikyti vidurinėje šaldytuvo lentynoje, kur temperatūra yra stabilesnė ir pakankamai žema.
„Tinkamas maisto produktų išdėstymas šaldytuve – svarbus veiksnys, padedantis išvengti apsinuodijimo ir sumažinti maisto švaistymą“, – pažymi ekspertė.
Kaip teisingai laikyti maistą šaldytuve?
Ekspertė dalijasi patarimais, kur šaldytuve dėti kokius produktus – taip daro tikrai ne visi.
– Viršutinė lentyna: paruošti patiekalai, maisto likučiai, nepradaryti pieno produktai. Laikant šioje vietoje, kyla mažiausia kryžminės taršos su neapdorotais maisto produktais rizika.
– Vidurinė lentyna: idealiai tinka pienui, jogurtui, sūriui. Šioje lentynoje palaikoma optimali temperatūra pieno produktams, jautriems temperatūros pokyčiams.
– Apatinė lentyna: šalčiausia vieta, skirta žaliai mėsai, paukštienai ir žuviai. Visada naudokite sandarius indus, kad būtų išvengta kryžminės taršos.
– Daržovių stalčiai: skirti vaisiams ir daržovėms. Laikykite juos atskirai – vaisiai išskiria etileną, kuris spartina daržovių gedimą.
– Šaldytuvo durelės: tinkamiausios padažams, gėrimams ir pagardams, kurie mažiau jautrūs temperatūros pokyčiams.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!