REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kibe – nacionalinis Libano patiekalas. Jame naudojama ėriuko mėsa švelnaus skonio, o pats pyragas nesunkiai paruošiamas: tereikia sumaišyti mėsą su Bulgur kruopomis, prieskoniais ir kepti pusvalandį orkaitėje. Pyragas skaninamas svogūnais, kepintais su graikiniais riešutais ir granatų padažu, o šalia patiekiama agurkų salotų su alyvuogių aliejumi, mėtomis ir petražolėmis. Prie patiekalo puikiai tiks raudonas vynas ar tiesiog vanduo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):


  1. 50g smulkių Bulgur kruopų (skaldyti kviečiai)

  2. 300g maltos ėrienos iš ūkininkų

  3. 5 svogūnus iš ūkininkų

  4. Šviežiai sumaišytų prieskonių: 1 arb.š. druskos, žiupsnį juodųjų pipirų, 1 arb.š. malto cinamono

  5. 20g graikinių riešutų

  6. 10g granatų sirupo

  7. 2 lietuviškus agurkus

  8. 2 valg.š. alyvuogių aliejaus, sumaišyto su druska, mėtomis, pipirais ir petražolėmis


Prieskonių ir Bulgur kruopų įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi tik 40 minučių):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų