REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Jolanta Leonavičiūtė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti Jolanta Leonavičiūtė žino, ką valgyti, kad pavyktų išlaikyti nepriekaištingas kūno linijas. Ši tema itin aktuali artėjant šiltajam metų sezonui, kai kiekvienas norisi atsigauti po sotaus žiemos laikotarpio. Jei siekiate pakeisti savo mitybos racioną, tačiau nenorite jaustis alkani, tuomet pasinaudokite TV6 laidos „Nakties TOP“ vedėjos Jolantos Leonavičiūtės receptu.

39

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti Jolanta Leonavičiūtė žino, ką valgyti, kad pavyktų išlaikyti nepriekaištingas kūno linijas. Ši tema itin aktuali artėjant šiltajam metų sezonui, kai kiekvienas norisi atsigauti po sotaus žiemos laikotarpio. Jei siekiate pakeisti savo mitybos racioną, tačiau nenorite jaustis alkani, tuomet pasinaudokite TV6 laidos „Nakties TOP“ vedėjos Jolantos Leonavičiūtės receptu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žymi moteris siūlo į savo racioną įtraukti dažnam lietuviui nepažįstamą, bet virtuvėje nepamainomą bolivinę balandą.

REKLAMA

„Bolivinė balanda dar vadinama Inkų auksas, nes jos maistinė vertė yra didžiulė. Pagal baltymų ir nepakeičiamų aminorūgščių kiekį šis augalas neturi sau lygių. Vegetaramas jis gali pakeisti gyvulinius baltymo šaltinius“, - pasakoja laidų vedėja. Bolivinė balanda turtinga riebalų ir ląstelienos, magnio ir geležies, kalio, kalcio ir cinko, taip pat vitaminų В ir Е.

„Gaminkite ją ir su vaisiais, ir su daržovėmis. Ypatingai rekomenduotina pusryčiams. Nors aš ją pasigaminu ir vakarais su džiovintais vaisiais“, - atskleidžia Jolanta Leonavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Bolivinės balandos su karštomis daržovėmis receptas:

Jums reikės: vienos stiklinės bolivinės balandos, dviejų morkų, poro, pusės brokolio, kelio šimtų gramų žalių žirnelių. Šiam patiekalui naudokite lydytą sviestą, kuris yra žymiai sveikesnis nei aliejus ar dažnos šeimininkės naudojamas įprastas sviestas. Taip pat prireiks česnako, ciberžolės, kmynų, druskos ir pipirų, tačiau prieskonius naudokite pagal skonį. Visgi nepersistenkite, nes užgošite natūralų balandos ir daržovių skonį.

Gaminimo žingsniai: stiklinę bolivinės balandos išsiverdame (sekite instrukciją, kuri yra nurodyta ant pakuotės). Tuomet supjaustykite morkas, kurias pakepkite ant lydyto sviesto. Sumeskite česnakus ir visus prieskonius. Kai morkos gražiai suminkštės, įdėkite likusias daržoves ir palikite kepti. Daržovių kepimo laikas priklauso nuo poreikių: vieni mėgsta minkštesnes daržoves, kitiems patinka justi žalumą. Viską sumaišykite ir skanaukite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų