REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užklupus neplanuotoms situacijoms, vieni žmonės įsisuka į baimių ir streso verpetą, o kiti imasi visų veiksmų, kad tokius netikėtumus kuo greičiau įveiktų. Taip padarė ir Andrius, kai prasidėjus pandemijai, ėmė domėtis nuosavo verslo kūrimo galimybėmis. O štai dabar jo gimtuosiuose Molėtuose įkurtas pirmasis Lietuvoje gurmaniškų grybų ūkis. Apie šeimos verslą ir jame vykstančius nuolatinius eksperimentus, jis papasakos jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Sėkmės istorijos“.

Užklupus neplanuotoms situacijoms, vieni žmonės įsisuka į baimių ir streso verpetą, o kiti imasi visų veiksmų, kad tokius netikėtumus kuo greičiau įveiktų. Taip padarė ir Andrius, kai prasidėjus pandemijai, ėmė domėtis nuosavo verslo kūrimo galimybėmis. O štai dabar jo gimtuosiuose Molėtuose įkurtas pirmasis Lietuvoje gurmaniškų grybų ūkis. Apie šeimos verslą ir jame vykstančius nuolatinius eksperimentus, jis papasakos jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Sėkmės istorijos“.

REKLAMA

Šiandien grybų ūkyje daržininkauja ne tik Audrius, bet ir jo sesuo Aurelija. Vos tik moteris ėmė domėtis brolio verslo idėja, nedvejodama į šalį nustūmė laisvai samdomos turinio rinkodaros specialistės veiklą ir nusprendė prisijungti prie jo. Vėliau tai tapo šeimos verslu – į pagalbą jiems atskubėjo ir tėvai, ir kiti artimieji.

Dabar, pasak Aurelijos, jų šeima viską daro patys – užsiima grybų auginimu, įvairių produktų gamyba ir jų pardavimu. Beje, auginimo procesas yra labai įdomus – šeimos nariai rąstuose išgręžia skyles, į kurias Audriaus sukonstruotais įrankiais vėliau įskiepija grybieną. Šiuo metu taip grybus jie augina ir lauke, ir viduje, o ateityje svajoja atlikti ne vieną auginimo eksperimentą – pavyzdžiui, grybus auginti netgi grojant klasikinei muzikai!

REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjui Audriui Bružui pasiteiravus, kodėl šeima nusprendė auginti būtent grybus, brolis ir sesuo prisipažins – auginti įprastų daržovių ar vaisių jie nebenorėjo, kadangi visą vaikystę paskyrė būtent tokiam darbui.

REKLAMA

O štai grybai pasirodė ne tik egzotiškas produktas, bet ir labai sveikas bei naudingas: „Jie netgi yra priskiriami medicininiams. Pavyzdžiui, iš valgomojo dantenio daromas maisto papildas, skirtas imuniteto stiprinimui. Dar vienas mūsų auginamas grybas, kuris primena žiedinį kopūstą, mat yra baltas su gaurais, kartais vadinamas liūto karčiais. Iš jo daromas maisto papildas atminčiai gerinti“, – savo įžvalgomis dalinsis Aurelija.

Moteris išduos paslaptį, jog ateityje šeima taip pat planuoja iš grybų gaminti maisto papildus ir kitus įdomius produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodytų, mėgstamas darbas, atliekamas kartu su mylimiausiais žmonėmis, teikia tik džiaugsmą. Tačiau šeimos verslas turi ir tam tikrų rizikų. Pavyzdžiui, kad tai yra vienintelis visos šeimos narių pajamų šaltinis. Kas nutiktų, jei vienas iš giminaičių susirgtų arba dėl tam tikrų priežasčių verslo idėja nepasiteisintų?

Audrius pasakos, jog šias rizikas jie yra gerai apgalvoję: „Viską darai paskaičiavęs riziką – nėra taip, kad imi ir darai. Dabar norime prekiauti grybais kaip medicininiu produktu, bet visada iš grybienos galima daryti ir pakuotes bei kitus produktus. O jeigu pamatysime, kad viena sritis neveikia, visada galima pasirinkti kitą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligų atveju, pasak Aurelijos, problemų taip pat nekyla. Artimieji – stipri komanda ir visada yra pasiruošę vienas kitą pavaduoti, palaikyti.

Apie tai, jog kiekviename gyvenimo žingsnyje reikia turėti atsarginį planą, savo įžvalgomis dalinsis ir „Citadele“ banko valdybos narė Rūta Ežerskienė: „Visais gyvenimo etapais – tiek šeimoje, tiek darbe – reikia turėti planą B. Jeigu šeimos išlaidos nedidelės, galėtų užtekti finansinio rezervo ar finansinės pagalvės. Tačiau jei gyvenime įvyksta kokia didesnė nelaimė, susijusi su gydymo išlaidomis ar net laikinu nedarbingumu, tuomet rekomenduojama draustis skirtingomis draudimo rūšimis, priklausomai nuo to, ką norite apdrausti.“

Daugiau apie įvairias draudimo rūšis ir tinkamiausią laiką apsidrausti – jau šį šeštadienį, 9.30 val. laidoje „Sėkmės istorijos“ per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų