• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto centre lankytojus vilioja kavinės ir keli restoranai. Vasarą daugiausia klientų - per pietus. Tačiau tokio alytiškių srauto pelningai veiklai vykdyti nepakanka.

REKLAMA
REKLAMA

Pakito perkamoji galia

Šiokiadieniais kavines užgriūva įstaigų darbuotojai, norintys atgauti jėgas per pietų pertrauką. Klientai masinami dienos patiekalų įvairove ir nuolaidomis. Nors kai kurios maitinimo įstaigos taiko akcijas ir gėrimams, pavyzdžiui, restorane „Vaidila", kavinėje „3,5" galima pigiau įsigyti alaus. Palyginti su praeitais metais, kavinėse kainos nepasikeitė, matyt, nenorėta rizikuoti dėl mažėjančio potencialių lankytojų skaičiaus.Nė viena kavinė nesidžiaugė padidėjusiu klientų skaičiumi. „Dzūkų brodvėjus" išskyrė žymius lankomumo pokyčius, nors jų kainos yra vienos patraukliausių. „Tuko blyninė" pabrėžia tai, kad klientų skaičius išliko toks pats, tačiau pakito perkamoji galia: anksčiau mėgavęsi sriuba, antruoju patiekalu ir lepindavęsi desertu dabar valgytojai apsiriboja dviem valgiais ar tik vienu iš šių.

REKLAMA

Neseniai visa jėga pradėjusi dirbti kavinė „Palermo" vienintelė nesiskundė lankytojų srautu. Pagausėjimas buvo juntamas ne tik per Pasaulio futbolo čempionato rungtynių transliacijas, bet nemažai klientų sulaukiama ir savaitgalio vakarais.

„Valgome tam kad gyventume"

Tokia padėtis turi įtakos ir naujų darbo vietų kūrimui. Kinų restoranas „Jin Mei" vasarą darbuotojų nepriėmė. Šiuo aspektu iš kalbintų viešojo maitinimo įstaigų išsiskyrė tik „Palermo" - joje prireikė daugiau padavėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie populiariausią metų sezoną lankytojų pagyvėjimu pasigyrė tik jau minėta „Palermo", kurioje retkarčiais apsilanko ir užsienio svečių. Kitos kavinės ypatingo pagausėjimo nepajuto. O štai kinų restoranas „Jin Mei", „Dzūkų brodvėjus" apskritai išskyrė žiemos sezoną kaip pelningesnį nei vasarą. Kai kurios kavinės imasi radikalių sprendimų - „In Constantia" iki rupjūčio 9 dienos atostogaus.

Svarbiausia, kad nusistovėjęs lankytojų skaičius nepakenktų maisto kokybei, juk tai penas ne tik kūnui, bet ir sielai. Tad bevartant meniu verta nepamiršti Sokrato žodžių: „Mes ne tam gyvename, kad valgytume, o valgome tam, kad gyventume. "

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų