REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privati skrydžių į kosmosą kompanija, Space Adventures, kuri 2001 metais į orbitą nuskraidino pirmąjį kosmoso turistą Dennis Tito, planuoja dar vieną neįtikėtiną nuotykį.

REKLAMA
REKLAMA

Minėta skrydžių kompanija, jau 2015 metais, ketina organizuoti ir pradėti keliones aplink Mėnulį. Space Adventures prezidentas, Eric Anderson tikina, kad jau parduotas pirmasis kelionės programos bilietas. Kad kelionė įvyktų ir kosminis laivas pakiltų į kosmosą, reikia, kad būtų nupirktas dar vienas bilietas, praneša Universe Today.

REKLAMA

Užsisakę kelionę turistai iš Žemės išskris Soyuz kosminiu laivu iki Tarptautinės kosminės stories (ISS).  Čia jie pasiliks nuo aštuonių iki dešimties dienų. Vėliau Soyuz laivas atsiplėš nuo ISS.

Nuskristi iki mėnulio  ir apskristi aplink, prireiks  trijų su puse dienų. Kosminis laivas priartės prie Mėnulio maždaug 100 km atstumu, o keleiviai galės pamatyti Žemę tokios pat formos, kokią ją matė misijos Apollo kosmonautai. Grįžimui atgal prireiks dar trijų su puse dienų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai puiki pradžia, privačioms kelionėms į kosmosą“, - tikina E. Andersonas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad kompanijos sugalvotai kelionei neprireiks jokių naujų technologijų, viskas jau yra išrasta, tačiau vis dėl to, prieš tai, kai pirmieji du drąsuoliai pakils į kosmosą ir nuskris iki Mėnulio, Space Adventures organizuos bandomąjį skrydį be įgulos. Šios kelionės kainos iki šiol nėra atskleistos.

Kompanija space Adventures numatė skrydžius į orbitą 2013 metais po to, kai sutarė su rusų kosminių skrydžių agentūra Roskosmos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų