REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV federalinės prekybos komisijos duomenimis, 2002 metais internete buvo įregistruota 86,178 tūkstančio sukčiavimo, susijusio su mokėjimo kortelių rekvizitų vagyste, atvejų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo agentūra RBK, "Aberdeen Group" vertinimais, praėjusiais metais vagysčių internete sukelta žala sudarė 8,75 milijardo JAV dolerių. Per didžiausio masto nusikaltimą, susijusį su duomenų apie kredito korteles vagyste, buvo patirti 2,7 milijono JAV dolerių nuostoliai ir nukentėjo 30 tūkstančių žmonių. Šiais metais, kaip tvirtina "Aberdeen", kibernetiniai sukčiautojai yra aktyvūs kaip niekada anksčiau ir nuostoliai iš finansinio sukčiavimo internete gali siekti 24 milijardus JAV dolerių.

REKLAMA

Elektroninių sąskaitų išrašymo sprendimų tiekėja "Star Systems" lapkričio mėnesį atliko apklausą, kuri parodė, jog 5,5 proc. respondentų buvo duomenų apie kredito kortelę vagystės aukomis, o 19 proc. pažįsta bent vieną žmogų, su kuriuo tai buvo nutikę.

Tačiau ne visi incidentai įvyko interneto "dėka": 16 proc. nukentėjusiųjų pareiškė, jog pametė piniginę, kurioje buvo kortelė, arba ji buvo pavogta.

Komisijos duomenimis, kortelės dažniausiai pavagiamos iš 30-39 metų žmonių Niujorke, Čikagoje, Los Andžele, Hiustone, Majamyje ir San Franciske. Duomenys apie kredito korteles 42 proc. atvejų naudojami pirkiniams, 20 proc. atvejų - mokėjimui už ryšio paslaugas, o 13 proc. kortelės nešamos į banką pinigams iš sąskaitos atsiimti.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų