REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų liepos pirmąjį savaitgalį, Lietuvos Valstybės dieną, jau ketvirtą kartą startavo „1000 Vilties kilometrų“. Renginys, kuris ne pirmus metus papildo „Vilties miesto“ rengiamų akcijų sąrašą bei renka aukas Šv. Pranciškaus dvasinės ir socialinės pagalbos onkologijos centro statybai, palaiko sergančiuosius vėžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ši kelionė aplink Lietuvą tęsėsi net dvi dienas, kurių metu motociklininkai aplankė daugiau nei 25 Lietuvos miestus ir miestelius, susitiko su žmonėmis, skleidė informaciją, rinko aukas. Šiemet Šv. Pranciškaus dvasinės ir socialinės pagalbos onkologijos centro statybai surinka apie 2000 Lt aukų.

REKLAMA

Moto kelionėje vienoje kolonoje važiavo 42 motociklai, iš viso kelionės tikslą pasiekė apie 50 keleivių, dalyvių entuziastų, tarp kurių buvo daugelis iš senbuvių kolektyvo. „Senbuvių kolektyvą papildė ir naujokai“, - džiaugėsi šios akcijos organizatorius Adomas Benetis.

„Įvairiuose miestuose žmonės mus pasitiko svetingai, sutikti žmonės noriai bendravo ir aukojo, daugelis jau žinojo apie šią akciją. Tiesa keletą metų iš eilės Marijampolės gyventojai savo aukomis neigia gandus apie suvalkiečių šykštumą“ ,- šypteli Adomas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiame didelį palaikymą bei džiaugiamės jog viskas praėjo sklandžiai“ ,- teigia Adomas. Motociklininkų išlydėti atvyko ne tik kolegos motociklininkai, kurie negalėjo šiemet važiuoti, bet ir savanoriai bei patys ligoniai. Pasitikimas buvo taip pat šiltas, tarp pasitinkančiųjų buvo brolis Benediktas Jurčys, Aldona Kerpytė, savanoriai bei visi prijaučiantys.

Pirmą kartą akcijoje dalyvavęs brolis Pranciškonas Evaldas Darulis pasakoja: „Geriausia buvo būti kartu su jais ir bendromis jėgomis skleisti šią idėją, informaciją žmonėms, rinkti aukas. Didžioji dalis žmonių miestuose mus pasitiko svetingai ir pritarė šiai akcija. Žinoma daugeliui buvo keista matyti motociklininkus ir brolį vienuolį vienoje draugijoje, tačiau tai tik įrodo, jog bažnyčia yra atvira visiems. Kelionės metu jautėsi šiluma, vienas kito saugojimas, rūpestis, informatyvi gestų kalba. Buvimas kartu su šia komanda džiugina širdį, šių žmonių draugija skleidžia meilę ir gerus jausmus“.

Nors didžiulis nuovargis ir ilga kelionė atima daug jėgų, tačiau viską atperka begalinis noras padėti. Puikus jausmas atlikus gerą darbą skatina tęsti šią akciją sergančiųjų labui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų