• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila pirmą kartą įteiks Vidaus reikalų ministerijos taurę 1000 km lenktynių trečios vietos laimėtojui.

REKLAMA
REKLAMA

„Vidaus reikalų ministras atsakingas ir už saugų eismą, ir už sportą, todėl iš vienos pusės esu įpareigotas rūpintis nesaugaus greičio mėgėjų sutramdymu, iš kitos – kaip ir kitas sporto šakas, skatinti ir šį, greičio mėgėjų sportą.  Tačiau neabejoju, kad  vairą  patikėjus atsakingam profesionalui, saugu bus ir lenktynių trasoje, ir paprastame vieškelyje. Statistika byloja, kad būtent nepatyrę vairuotojai ir nesaugus greitis kelia didžiausią  grėsmę šalies keliuose“, - sakė ministras Regimantas Čiupaila.

REKLAMA

Šeštadienį baigsis keturias dienas vykusi Baltijos šalių automobilių šventė. Šių metų renginyje ypač akcentuojama saugaus eismo problema. Lenktynių šūkis – „Omnitel 1000 kilometrų lenktynės už taiką keliuose!“. Lenktynių metu bus vykdomos saugaus eismo tema parengtos viktorinos su renginio organizatoriaus įsteigtais prizais, taip pat akcija „Nevairuok išgėręs“.             

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, kai kovojama su karu keliuose, norisi asmeniškai padėkoti lenktynių organizatoriams už tai, kad ypač didelis dėmesys šiemet renginyje skiriamas saugaus eismo problemoms. Tai labai padės nešti taiką į šalies kelius.

„Visada sakiau, kad  apgalvota rizika smarkiai skiriasi nuo neapgalvoto skubėjimo“, - pabrėžė ministras Regimantas Čiupaila.

 „Šiuo metu šalyje užregistruota 1,6 mln. automobilių. Jeigu  kiekvienas vairuotojas nors kartą sudalyvautų šiame ypač gerų vairavimo įgūdžių, pasirengimo ir atsakomybės reikalingame renginyje, šalies keliuose taptų kur kas saugiau.  Sėkmingai įveikta  1000 km lenktynių  distancija – rimtas vairavimo egzaminas“, - pabrėžė  vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų