REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BAIP grupės įmonė pranešė pasirašisui susitarimą dėl Tanzanijos Nacionalinės kibernetinės saugos sistemos kūrimo ir įgyvendinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos BAIP grupės valdoma kompanija „Norway Registers Development“ AS (NRD) kartu su pasaulinės Informacinių sistemų audito ir valdymo asociacijos ISACA Tanzanijos padaliniu susitarė sukurti patariamąją Tanzanijos Nacionalinės kibernetinės saugos programą ir įgyvendinti ją viešajame bei privačiame sektoriuose, sakoma NRD pranešime.

REKLAMA

„Lapkričio pabaigoje pasirašėme susitarimo memorandumą tarp NRD ir ISACA Tanzanijos skyriaus – taip įtvirtinome bendrus siekius ir bendradarbiavimą patariamosios Tanzanijos Nacionalinės kibernetinio saugumo programos kūrime ir įgyvendinime viešajame bei privačiajame sektoriuose“, – pranešė NRD valdybos pirmininkas Kazimieras Tonkūnas.

Pasirašant memorandumą NRD AS atstovavo dvi kartu veikiančios kompanijos: NRD AS bei jos lietuviška seserinė bendrovė BAIP. Abi įmonės priklauso UAB BAIP grupė ir specializuojasi vyriausybinių organizacijų bei korporacijų kritinių IT sistemų srityje, kartu plėtoja kibernetinės saugos kompetenciją ir vykdo registrų reformų projektus Rytų Europoje, Rytų Afrikoje bei Indokinijos pusiasalio šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

NRD kartu su seserinės įmonės BAIP Kibernetinio saugumo grupe lapkričio pabaigoje baigė pirmą misijos etapą Tanzanijoje, kurios metu Dar es Salame surengė kibernetinės saugos seminarą.

„Globaliame kare su skaitmeniniais nusikaltimais ir NRD, ir ISACA remiasi bei labiausiai vertina savo aukštą kvalifikaciją turinčius informacinės saugos specialistus. Todėl šis tarptautinis bendradarbiavimas žada labai daug: galimybės naudotis naujausiomis technologijomis kovoje su skaitmeniniais nusikaltimais sudarymas privačiam ir viešajam sektoriams, verslo klimato gerinimas Rytų Afrikoje bei ryšių stiprinimas tarp Tanzanijos, Norvegijos ir Lietuvos yra tik dalis atsiveriančių veiklos perspektyvų“, – sakė ISACA Tanzanijos skyriaus prezidentas Boniface‘as Kanemba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ISACA yra nepriklausoma, nepelno siekianti globali asociacija, vienijanti virš 65 000 IT specialistų, kuriančių ir vystančių IT vadybos ir audito standartus, atliekančių tyrimus šioje srityje, skleidžiančių pažangią patirtį ir geriausias praktikas, skatinančių efektyvų informacijos, sistemų ir technologijų valdymą ir kontrolę. Pagrindinis asociacijos tikslas yra skatinti asmenų lavinimąsi, siekiant pagerinti ir plėtoti jų sugebėjimus audito, informacijos saugos ir kontrolės srityse.

Iniciatyvą Tanzanijoje parėmė ir iš dalies finansavo Norvegijos Užsienio reikalų ministerijos įkurta Tarptautinio bendradarbiavimo plėtros agentūra (NORAD), kurios įsteigtos programos yra skirtos privataus sektoriaus augimo skatinimui besivystančiose šalyse. 2011 metais Norvegija suteikė 111,76 mln. JAV dol. (297,5 mln. litų) dvišalės pagalbos Tanzanijai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų