REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių sostinės daugiabučių gyventojus sukiršino vienos poros itin atvirai demonstruotos sekso scenos. Savo bute, prie lango, pasimylėję vyras ir moteris kalami prie kryžiaus neva dėl to, kad tai darė matant mažamečiams. Tačiau kita dalis gyventojų stoja į poros pusę, esą kiekvienas už uždarų durų darome, ką norime.

Kelių sostinės daugiabučių gyventojus sukiršino vienos poros itin atvirai demonstruotos sekso scenos. Savo bute, prie lango, pasimylėję vyras ir moteris kalami prie kryžiaus neva dėl to, kad tai darė matant mažamečiams. Tačiau kita dalis gyventojų stoja į poros pusę, esą kiekvienas už uždarų durų darome, ką norime.

REKLAMA

Į skandalą veliama policija kol kas laukia oficialių skundų iš gyventojų, ir tada žada spręsti, baus atvirai jausmus rodančią porą ar ne. Tiesa, tai padaryti, kaip prisipažįsta pareigūnai, nebus paprasta. Įspėjame, reportažas skirtas suaugusiems.

Daugiabučio gyventojai nutarė pasidalinti ir vaizdo įrašu. Jame matyti, kaip pora nusimetusi drabužius iš pradžių glėbesčiuojasi virtuvėje, o vėliau keliasi į kitą kambarį ir ima mylėtis. Visa tai, kaip stebisi priešais esančio daugiabučio gyventojai, daroma prie langų be užuolaidų. Tad jau netrukus pasibaisėjusi, mažų vaikų turinti šeima, socialinėje erdvėje puola prašyti pagalbos.

„Žmonės, reikalingi jūsų patarimai. Name priešais, gyvena ištvirkusi porelė. Pastoviai vaikšto arba tik su apatiniais, arba išvis nuogi. Neturi nei užuolaidų, nei žaliuzių. Vakar mano sūnus pamatė, kaip atsistoję virtuvėje priešais langą, moteris darė oralinį. Aišku, pasipylė klausimai, kas, kam, kodėl ir kaip. Tada visas veiksmas persikėlė į saloną ant sofos irgi priešais langą. Ką daryti su šitais iškrypėliais. Kodėl maži vaikai turi žiūrėti į jų nuogus užpakalius. Patarkite prašau. Kviečiau policiją, bet neatvažiavo“, – socialiniame tinkle piktinosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pasipiktinusi šeima nenori viešintis, bet laiške aiškina, esą priešais esančiame daugiabutyje nusimetę drabužius vyras ir moteris taip rodosi jau ne pirmą kartą. Ir neva taip tvirkina mažamečius.

REKLAMA

Gretimame name gyvenantys žmonės pro langą tokius vaizdus sako matantys kone kiekvieną dieną ir jau gerą pusmetį. Ir teigia, kad apsirengusios šios porelės nematė niekada. Ir štai todėl kantrybės netekę žmonės nusprendė kreiptis į policiją.

Tačiau tą patį vakarą policijos šeima nesulaukė. O porą prie kryžiaus kalą ne visi. Kai kurie, priešais besimylėjusios poros langus gyvenantys žmonės sako jiems toks vaizdas neužkliuvęs. Namo seniūnė ir iš viso stoja į porelės pusę, esą jauna šeima nieko blogo nedaro. Ir nieko blogo, kaip aiškina moteris, devynmetis pro langus be užuolaidų, nepamatė.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyras ir moteris mylisi, myli, bučiuojasi. Kiekvienas jeigu tėtis ir mama nesibučiuotų prie vaikų, tai ką jis matytų. Jis nežinotų. Mes su vyru pradedam bučiuotis prie vaiko, mes specialiai tai darom. Kad vaikas matytų, kad yra meilė, kad kažkoks artumas“, – teigė porelę ginanti namo seniūnė Dalia.

„Nemačiau, kad mylėtųsi žmonės“, – sakė kaimynė.

„Iš tų žmonių pusės, kurie ten kažką daro, tai, manau, kad jie galėjo tiesiog uždengti langus. Nors tai ir jų privatus gyvenimas. Bet nu aišku, negražu, jeigu kažkas matė“, – patikino greta gyvenanti moteris.

Namo, kuriame vyko veiksmas gyventojai taip pat dalijasi į dvi stovyklas. Štai nuo svetimų akių nesislapsčiusios, bet su žiniasklaida nesutikusios bendrauti poros, kaimynė Dalia sako, kad šie žmonės labai tvarkingi, o esą savo bute gali daryti ką nori.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jie net nesusimąsto. Jie galvoja, kad jų niekas net nemato. Tai reikėtų imti ir pasakyti, kad kažkam kažkoks diskomfortas“, – paaiškino Dalia.

Kiti gi sako, kad žmonės vis gi turi pasirūpinti užuolaidomis arba mylėjimusi ne prieš langus.

„Seksu daugiausiai užsiima nuomininkai. Jie atvažiuoja matyt, kaime nėra sekso. Reikia užuolaidas turėti, jeigu kultūringi žmonės gyvena“, – paprieštaravo vyras.

„Kol tai netrukdo aplinkiniams, tai jie turi teisę daryti ką nori, bet scenarijus kurį apibūdinat jūs, greičiausiai patenka po vieša erdve, ir vaikai tai matytų. Iš aplinkinių butų, iš kiemo, tai nelabai geras dalykas“, – mano moteris.

REKLAMA

Štai todėl, kad kai kuriems žmonėms tokie vaizdai nėra geras dalykas, svarstoma vėl kreiptis į policiją. Policijos departamento atstovas aiškina, kad jeigu žmonės kreiptųsi oficialiai, pora gali būti ir nubausta. Nors situacija ginčytina, tad net ir policija suka galvą kaip bus pasielgta konkrečiu atveju. Mat tokios ir panašios scenos labai skiriasi viena nuo kitos. Aiškėja, kad mylėtis balkone negalima, o štai prie langų be užuolaidų galbūt ir nieko tokio. Kiekvieną situaciją, kaip aiškina policijos atstovas reikia vertinti atskirai.

„Privati erdvė yra žmogaus nuosavybė ir jis gali daryti, ką nori. Bet yra tam tikros išimtys ir niuansai. Jeigu jis daro neteisėtus veiksmus priešais langą, atsidaręs balkoną, kur gali akivaizdžiai matyti kiti žmonės, tai gali būti įvertinta kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Ir už tai gali būti numatyta atsakomybė“, – sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA

Tiesa, būtina įvertinti ar tai žmonės daro sąmoningai, negerbdami aplinkinių, ar net nesusimąstydami, kad juos kažkas stebi. Be to, pareigūnai kaimynams rekomenduoja pirmiausia įspėti žmones dėl jų veiksmų, ir tik po to, jeigu jų elgesys nesikeis, pora gali būti nubausta pinigine bauda nuo trisdešimties iki šimto keturiasdešimties eurų.

Ką šiuo atveju mano minėta pora yra neaišku, mat bendrauti su žiniasklaida jie per savo kaimynę paskelbė nenorintys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų