REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Justas Džiugelis palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją.

Seimo narys Justas Džiugelis palieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neturiu tiek resursų, kad galėčiau atlaikyti tokio masto puolimą ir kovoti prieš tokią jėgą. Tai kova, kurioje tiesa sunkiai gali laimėti, tai kova, kurioje laimi galia. Priėmiau racionalų sprendimą tos kovos nebetęsti ir pasitraukiu iš LVŽS frakcijos“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Seime sakė J. Džiugelis.

REKLAMA

Jis tvirtino, kad LVŽS vadovo Ramūno Karbauskio kaltinimai bandžius suskaldyti frakciją, taip pat dėl spaudimo aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui, yra nepagrįsti, bei ketina kreiptis į prokuratūrą dėl šmeižto.

„Man mesti kaltinimai, neva bandžiau suskaldyti frakciją, neva dariau spaudimą Aplinkos ministerijai, neva spaudžiau ar net prievartavau susimokėti „už ramybę“ socialine įmones, yra akivaizdi Kremliaus stiliaus informacinė ataka ir visiškas melas. Dėl šio šmeižto kreipsiuosi į prokuratūrą“, – teigė J. Džiugelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė situaciją vertinantis kaip R. Karbauskio vykdomą „parodomąjį susidorojimą su manimi, siekiant įbauginti kitus, savo nuomonę turinčius frakcijos narius“.

LVŽS frakcija pirmadienį posėdyje seniūno siūlymu ketino svarstyti klausimą dėl J. Džiugelio pašalinimo. Pats parlamentaras sakė planuojantis dalyvauti šiame posėdyje, kad paaiškintų susidariusią situaciją.

„Suprantu, kad kai kurie kolegos dėl man mestų kaltinimų suabejojo manimi, tad esu pasiruošęs dalyvauti frakcijos posėdyje, jame tikiuosi paaiškinti savo elgesio motyvus, faktus ir argumentus, bei žiūrint visiems į akis paneigti apie mane skleidžiamą melą“, – sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis prieš frakcijos posėdį žurnalistams teigė, jog parlamentarai iš regionų sulaukia informacijos dėl esą J. Džiugelio daromo spaudimo socialinėms įmonėms, tačiau jų neįvardina.

„Jos bus įvardintos prokuratūrai“, – sakė R. Karbauskis, taip pat jis teigė negalintis konkretizuoti, kokius J. Džiugelio veiksmus vertina kaip galimai nusikalstamus.

„Yra visa eilė Seimo narių, kurie teikė informaciją, kad daroma viena ar kita veika įvairiuose regionuose, ir Šiauliuose, ir Kaune, ir Klaipėdoj, ją reikia tirti. (...) Aš tiesiog sakau, kad tą informaciją, kuria teikia konkrečios įmonės, konkretūs asmenys apie veiką, kuri gali būti nusikaltimas, ir reikia ištirti“, – kalbėjo „valstiečių“ seniūnas.

REKLAMA

Į klausimą, kokia tai veika, galinti būti nusikaltimas, LVŽS pirmininkas atsakė: „Negaliu komentuoti, manau, tai gali pakenkti ateityje tyrimui“.

„Valstiečių“ vadovas taip pat tvirtino, kad J. Džiugelis buvo atėjęs pas jį su sąrašu žmonių, esą kuriančių naują frakciją, ir „siūlė derėtis“.

„Jis teigė, kad yra sąrašas žmonių, kurie kuria naują frakciją, ir tai yra melas (...) Siūlė derėtis, pasakė, kad jų yra 11 ar kažkiek, ir kad reikia derėtis su juo. Aš pasakiau, kad tu blefuoji, tokių Seimo narių nėra, ir aš nematau reikalo derėtis. Jei tiek narių iš tiesų norėtų iš jos išeiti, turėtumėm rimtai diskutuoti apie neeilinius Seimo rinkimus“, – tvirtino R. Karbauskis.

REKLAMA

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas žurnalistams pirmadienį teigė per praėjusią pavasario sesiją sulaukęs kolegos J. Džiugelio prašymo netikrinti Pakuočių tvarkymo organizacijos, tačiau to nevadina spaudimu.

„Aš nevadinčiau spaudimu, tai buvo prašymas, kad mūsų kontroliuojantys pareigūnai, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas netikrintų Pakuočių tvarkymo organizacijos“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė K. Navickas.

„Aš iš karto įspėjau, kad yra rizikos, ir paprašius nurodyti, kas prašė, kadangi jis to nenurodė, viskas tuo ir baigėsi. To spaudimu aš neįvardyčiau, tai prašymas, pasiteiravimas – toks mano vertinimas“, – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas R. Karbauskis pirmadienį sakė, jog dėl šio J. Džiugelio prašymo ketina kreiptis į prokuratūrą.

„Aš turiu labai daug informacijos, ir manau, kad tyrimas turėtų vykti, informacijos, kurią teikia Seimo nariai, kad yra konkrečios įmonės, kurios patyrė spaudimą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

J. Džiugelis savo ruožtu tikino neprašęs ministro netikrinti Pakuočių tvarkymo organizacijos, nors ir kreipėsi į ministrą pagal Seimo Žmogaus teisių komitete svarstytą šios įstaigos prašymą.

REKLAMA

„Aš kreipiausi ne su prašymu netirti, o su prašymu, atvirkščiai, tirti tą įmonę, kas buvo išdėstyta rašte, kurį aš gavau iš kolegos Seimo nario. (...) Aš prašiau tai, kas nurodyta tame rašte įmonės, kurį turiu, tačiau mano pagrindinė žinutė ministrui buvo, kodėl ministerija neatsako žmonėms metai laiko“, – sakė parlamentaras.

„Aš buvau gavęs laišką iš kolegos Seimo nario, mes tą klausimą svarstėme Žmogau teisių komitete, pirmininkas manęs paprašė pasidomėti tuo klausimu“, – tvirtino J. Džiugelis.

ŽTK vadovas, „valstiečių“ frakcijos atstovas Valerijus Simulikas patvirtino, kad ŽTK svarstė Pakuočių tvarkymo organizacijos skundą, ir šio komiteto narys J. Džiugelis pažadėjo išsiaiškinti situaciją su ministru.

REKLAMA

„Tai buvo raštas ŽTK, kad Aplinkos ministerija nereaguoja į nusiskundimus. Jų buvo penki ar šeši kreipimaisi, aš parašiau paraginimą ministrui, kad yra skundai, gavau atsakymą apie nieką. Šnekėjau komitete, kaip jūs, kolegos galvojat, viešint tuos dalykus, kad ministerija nereaguoja, Justas sakė, aš pasišnekėsiu su ministru, tuo ir baigėsi istorija“, – BNS sakė V. Simulikas, atėjęs į J. Džiugelio spaudos konferenciją.

„Valstiečius“ palikęs J. Džiugelis tvirtino ketinantis dirbti Seimo narių Mišrioje grupėje.

Išsamiau apie tai Tv3 žinių reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų