REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis mano, kad konservatoriai dalyvaus būsimojoje valdančiojoje koalicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Mūsų manymu, mes būsime naujojoje valdančioje koalicijoje“, – pirmadienį per BNS spaudos konferenciją Vilniuje sakė partijos lyderis.

REKLAMA

Anot jo, tam pagrindą suteikia jau vykstantys pokalbiai su Liberalų sąjūdžiu ir rinkimų rezultatai.

„Konkrečių nuostatų, kaip mes toliau einame (su liberalais – BNS), dar neturime, bet manau, kad per šią savaitę, kitą savaitę, iki antrojo rinkimų turo pradės ryškėti aiškesni kontūrai“, – teigė G.Landsbergis.

Jis neatmetė galimybės, kad konservatoriai tam tikrose vienmandatėse apygardose per antrąjį turą palaikytų ne tik Liberalų sąjūdžio, bet ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA

G.Landsbergis taip pat svarstė, kad yra reali galimybė sudaryti koaliciją su „valstiečiais“ ir liberalais.

„Tėvynės sąjungos ir „valstiečių“ programos, ypač jeigu kalbame apie mokesčius, apie institucinę pertvarką, apie švietimą, iš tikrųjų labai daugeliu aspektų sutampa pozicijos. Kalbant apie liberalus, yra keletas aspektų, kurie man dar nėra iki galo aiškūs, kaip jie į bendrą kompoziciją susidėlioja, bet tai nėra kritiniai taškai“, – sakė TS-LKD pirmininkas.

Anot jo, privalumas yra ir buvęs bendras darbas su Liberalų sąjūdžiu Vyriausybėje bei parlamente 2008 – 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas dalykas yra akivaizdus, kad Lietuvos žmonės nori permainų“, – pabrėžė konservatorių lyderis.

Svarstydamas apie galimybę sudaryti koaliciją su dabartine valdančiąja partija – socialdemokratus, G.Landsbergis teigė sunkiai įsivaizduojantis bendrą darbą su jais.

„Jeigu šiandien kalbame apie pokyčius, permainų koaliciją, man yra sunku matyti socialdemokratus kaip atstovaujančius permainoms. Aš palikau vieną išlygą, pasakiau: neatsinaujinusius socialdemokratus, nors sunkiai įsivaizduoju, kaip ta partija galėtų atsinaujinti dabar (...) Man sudėtinga (pasakyti – BNS), ar Lietuvos rinkėjai, kurių didelė dalis nori permainų, suprastų teisingai. Jeigu matytume kokį nors žemės drebėjimą Socialdemokratų partijoje, tai gali būti kokių nors svarstymų, bet dabar to nematau“, – kalbėjo TS-LKD vadovas.

REKLAMA

Paklaustas apie savo pasirengimą eiti premjero pareigas, G.Landsbergis teigė esąs joms pasirengęs.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Dainius Kreivys sakė, kad partijos prieš rinkimus kelti uždaviniai – įvykdyti.

„Mes esame patenkinti rinkimų rezultatu ir balsų kiekiu, kurį gavome daugiamandatėje apygardoje. 265 tūkst. balsų – tai yra vienas geriausių rezultatų Tėvynės sąjungos rinkimų istorijoje“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė jis.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, už TS-LKD balsavo apie 268 tūkst. arba 21,5 proc. rinkėjų. Kol kas tai antras rezultatas Lietuvoje, bet dar nėra suskaičiuoti balsavimo rezultatai visose apylinkėse.

REKLAMA

D.Kreivys priminė, kad TS-LKD 2012 metais gavo 206 tūkst. balsų, tai yra beveik 30 proc. mažiau nei šiemet, o 2008 metais, kai konservatoriai formavo Vyriausybę, surinko 240 tūkst. balsų.

„Išėjome į antrą turą 43 apygardose ir 23 apygardose esame pirmi“, – teigė rinkimų štabo vadovas.

„Su tokiu rezultatu mes tikimės, kad mūsų užsibrėžtas tikslas – turėti Seime frakciją tarp 40-45 vietų – yra pilnai pasiekiamas“, – pridūrė jis.

Spalio 23 dieną vyks antrasis Seimo rinkimų turas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų