REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Igorio Molotkovo gaudynių kulminacijos liudininkė: jį žiauriai sumušė

Teigė, kad policija jam grasino, jog privers bėgti ir nušaus

Kalašnikovą iš pareigūnų panosės nugvelbusio Igorio Molotkovo paieškos baigėsi kiek netikėtoje vietoje – Pelesos gatvėje esančio bendrabučio tipo name, penktame aukšte įrengtame bendro naudojimo duše.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šiame name jis pastaruoju metu nebegyveno, tačiau dalis gyventojų jį dar prisimena. Ir, kaip paaiškėjo, nebūtinai tik iš blogosios pusės. Tikėtina, kad anksčiau čia apie 7 mėnesius gyvenęs I. Molotkovas taip ir nebuvo atidavęs rakto nuo dušo. Būtent nurodytoje vietoje, užsirakinęs iš vidaus ir palikęs raktą spynoje I. Molotkovas tikėjosi pasislėpti nuo visą Vilnių šukavusių trijų tūkstančių pareigūnų.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistai apsilankė daugiabutyje, kurio įprasta vaga tekėjusį gyvenimo ritmą vakar sujaukė gausios pareigūnų pajėgos ir bėglio sulaikymo operacija.



Viskas vyko už sienos

Naujienų portalui tv3.lt greta karščiausio sulaikymo operacijos taško gyvenantis 23 metų Vitoldas pasakojo, kad iš pradžių net nesuprato, kas vyksta. „Skaičiau, kad po Vilnių šlaistosi ginkluotas vyras, tačiau negalėjau patikėti, jog jis pasislėpė už mūsų buto sienos esančiame duše. Į mūsų duris pasibeldė pareigūnai ir paklausė, ar turiu raktą nuo dušo. Tik tada supratau, kad viskas rimta. Mums liepta uždaryti duris ir niekur neiti.

REKLAMA
REKLAMA

Daviau raktą, tačiau iš jo buvo mažai naudos. Mat jis buvo palikęs kitą raktą iš vidaus. Tada girdėjau, kaip pareigūnai liepė įtariamajam atidaryti duris gražiuoju. Ir, kaip supratau, jis iš karto pakluso. Viskas užtruko apie 10-15 minučių“, - naktiniais įspūdžiais dalijosi Vitoldas.

Jaunuolis pridūrė, kad pareigūnai vėliau dar ieškojo ginklo po daugiabutį: „Kažką nugirdau, kad ginklą jis galimai paslėpė apleistame pastate. Kažkur Stoties rajone. Pareigūnai galutinai iš kiemo pasitraukė tik po vidurnakčio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Kaimynė: jis – geras „bachūras“

Tuo tarpu visiškai kitos nuomonės buvo tame pačiame aukšte gyvenanti pusamžė moteris, kuri gynė I. Molotkovą bei užsipuolė pareigūnus dėl jų esą netinkamo elgesio. „Jis (I. Molotkovas – red. past.) narkomanas, bet jis geras „bachūras“. Kai jį dėl vagysčių uždaro, jam prasideda „lomkės“ (abstinencijos sindromas). Ir vakar jis buvo vežamas į ligoninę, tačiau ten daktarai niekuo nepadėjo. O jam tikrai labai sunku būna iškentėti be dozės.

REKLAMA

Jis tikrai nenorėjo padaryti nieko blogo. Tiesiog daug metų vartoja ir todėl pasielgė neapgalvotai. Igoris kilęs iš rusės ir čigono šeimos. Turi brolį, bet jų tik bendras tėvas. Dozei pinigų gaudavo vogdamas iš parduotuvių. Todėl dažnai ir įkliūdavo“, - pasakojo prisistatyti nenorėjusi moteris.

Ji pridūrė, kad į daugiabutį I. Molotkovas atėjo jau be antrankių ir kuo ramiausiai praėjo pro pastatą saugojusius pareigūnus: „Užsirakinęs duše jis elgėsi ramiai. Neturėjo ginklo. Prašė pareigūnų, kad jie jo nemuštų. Bet, kiek girdėjau, pareigūnai jį spardė ir sunkiai sužalojo. Vos ne komos būsenos išvedė. Pareigūnai jam grasino, kad privers bėgti ir nušaus. O tas vargšelis vos laikėsi ant kojų.“

REKLAMA

Pamatykite, kaip atrodo įtariamasis, kuris šiandien buvo atvestas į teismą:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų