REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento rinkimai – surežisuoti?

Žinių radijas

Buvęs Pilietinės visuomenės instituto vadovas, visuomenininkas Darius Kuolys sako, kad šie prezidento rinkimai yra surežisuoti – esą didžiosios Lietuvos partijos susitarė dėl rinkimų baigties.

„Trys didžiausios partijos – Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, socialdemokratai ir liberalai – yra susitarę dėl rinkimų baigties. Tai yra nelabai doras scenarijus visuomenės, tautos, demokratinės valstybės atžvilgiu. Tai – rytietiškas scenarijus. (...) Čia galimas piliečių protestas prieš partijų ir dabartinės valdžios, prezidentės ir dalies žiniasklaidos susitarimą“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ pirmadienį sakė D. Kuolys.

„Mes buvome raginami dalyvauti tam tikrame fronte: jei nepalaikote Dalios Grybauskaitės, tarnaujate rusams“, - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos „Baltosios pirštinės“ vienas organizatorių Tadas Langaitis mano, kad šiuose rinkimuose viskas vyksta įprasta tvarka: partijos kėlė kandidatus, kuriems vėliau buvo renkami piliečių palaikymo parašai, kaip ir nepriklausomiems kandidatams.

REKLAMA

„Negalėčiau sutikti, kad nėra pasirinkimo iš kandidatų, kurie buvo iškelti politinių partijų. Dėl to, kad ne patys stipriausi ar nepakankamai stiprūs kandidatai iškelti politinių partijų – čia reikėtų tiesiog klausti politinių partijų“, - sakė T. Langaitis.

„Dešiniosios partijos nutarė bendrai paremti kandidatą, kas yra normalu. Didelėse demokratijose labai dažnai yra du stipriausi kandidatai, kurie galų gale varžosi. Jeigu būtų iš kairiųjų partijų bendras stiprus kandidatas, tai galbūt ir matytume tai, ką norime matyti – aštrius, stiprius debatus tarp dviejų labai stiprių kandidatų, kurie pristato savo vizijas, naujas idėjas visuomenėje labai aiškiai, argumentuotai papasakoja, kodėl būtent jie mūsų gyvenimą pagerins“, - dėstė T. Langaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo15min.lt vyr. redaktorius Rimvydas Valatka siūlo boikotuoti prezidento rinkimus, kuriuos vadina „prezidento parinkimu“ – bent jau pirmąjį jų turą. Šie prezidento rinkimai, R. Valatkos nuomone, – farsas, kuriame nevyksta idėjų ir vizijų kova.

Praėjusią savaitę Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas „Žinių radijui“ sakė, kad mūsų regione rinkimai iki šiol buvo labiau suvokiami kaip duotybė, kaip „nuobodus ir įkyrus reikalas“. Rusijos pastangos sužlugdyti prezidento rinkimus Ukrainoje, ambasadoriaus nuomone, rodo, kad rinkimus reikia branginti ir už juos kovoti, nes jie nėra besąlygiška duotybė - okupantas gali juos atimti.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų