REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FNTT pareiškė įtarimus A. Janukoniui

A. Janukonis: įtarimai neturi pagrindo, tai – viešųjų ryšių akcija

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įtarimai, pateikti Andriui Janukoniui, Linui Samuoliui ir Žanui Sakrestui (Jean Sacreste), neturi jokio pagrindo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos įtarimai, pateikti Andriui Janukoniui, Linui Samuoliui ir Žanui Sakrestui (Jean Sacreste), neturi jokio pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pareikšti įtarimai tėra viešųjų ryšių akcija“, - sakė „Vilniaus energijos“ valdybos narys ir „Icor“ valdybos pirmininkas A. Janukonis.

REKLAMA

FNTT įtarimus pareiškė dėl dviejų sutarčių, „Vilniaus energijos“ su kita „Dalkia“ antrine įmone pasirašytų 2003 ir 2004 metais. Šiuos epizodus nuodugniai ištyrė Valstybės kontrolė, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ir specialiai tam sukurta Seimo komisija.

„Jokių pažeidimų nebuvo rasta, įtarimai yra tušti“, - teigė A. Janukonis.

Anot jo, faktą, kad vykdoma viešųjų ryšių akcija įrodo ne tik tai, bet ir pats įtarimų paskelbimas FNTT interneto svetainėje. Įprasta, kad FNTT neskelbia asmenų, kuriems reiškiami įtarimai, o nurodo tik inicialus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Janukonio teigimu, FNTT rankomis taip pat kryptingai įgyvendinami valstybinio monopolisto „Lietuvos energija“ ir bendrovės „Fortum“ tikslai – sklandžiai šalinti iš kelio konkurentus.

„Specialiųjų tarnybų dėmesio sulaukėme būtent dabar, nes bendra „Icor“ ir Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Reenergy“ pradėjo procesinius veiksmus prieš vyriausybę dėl neteisėto atliekų jėgainės statybų blokavimo Vilniuje“, - teigė A. Janukonis.

51 procentą „Reenergy“ akcijų valdanti kompanija „Helvita Holdings“ yra registruota Olandijoje, todėl bendrovė turi galimybę kreiptis ir į tarptautinį arbitražą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus šilumos ūkio monopolininkės, Prancūzijos koncerno „Dalkia“ kontroliuojamos bendrovės „Vilniaus energija“ vadovams ir akcininkams Andriui Janukoniui, Jeanui Sacreste (Žanui Sakrestui) ir Linui Samuoliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Tikėtina, kad įtarimai pareikšti dėl koncerno „Icor“ valdomos biokuro tiekimo įmonės „Bionovus“ ir „Vilniaus energijos“ sandorių.

REKLAMA

FNTT pranešė, kad tyrimas atliekamas dėl galbūt nusikalstamos „Icor“ įmonių grupės ir centralizuotai šilumą tiekiančios „Vilniaus energijos“ vadovų bei akcininkų veiklos. Koncerno „Icor“ akcininkui L.Samuoliui įtarimai pareikšti balandžio 11 dieną, įtariamųjų statusas taip pat suteiktas kitam „Icor“ akcininkui A.Janukoniui bei „Dalkia“ atstovui J.Sacreste, teigiama FNTT pranešime.

A.Janukonis ir J.Sacreste įtariami „dėl galimo vadovavimo juridiniam asmeniui, skirtam nusikalstamai veiklai nuslėpti, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, didelės vertės turtinės teisės įgijimo apgaule, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo“, informavo FNTT.

REKLAMA

Dar 2012 metų gegužę „Vilniaus energijoje“ pareigūnai atliko kratas – Generalinė prokuratūra tuomet skelbė, jog tikrinami ikiteisminio tyrimo duomenys, ar įmonės tiekiamos šilumos kaina nebuvo dirbtinai didinama, įsigyjant kurą. Pasak neoficialių šaltinių, pareigūnus domino „Bionovus“ ir „Vilniaus energijos“ sandoriai.

2012 metų rugsėjį prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, įtarus „Vilniaus energijos“ vadovus leidus susijusiai įmonei „Bionovus“ pelnytis iš biokuro pardavimų. Prokurorai teigė, jog įtariama, kad „Vilniaus energija“, įsigydama tiek kurą, tiek paslaugas ir kitas prekes, sąnaudas įtraukė į šilumos kainą. Skelbta, kad „Bionovus“ 2007–2011 metais vien iš biokuro pardavimų „Vilniaus energijai“ gavo daugiau nei 53 mln. litų grynojo pelno.

„Icor“ yra netiesiogiai susijusi su „Vilniaus energija“ – „Icor“ akcininkai yra ir „Vilniaus energijos“ bei „Dalkia Lietuvos“ vadovai.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų