REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Garbrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Bendrovė „Smiltynės perkėla“ baigė įgyvendinti trejų metų projektą – duris ketvirtadienį atveria naujas keleivių terminalas Šiauriniame rage.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš keletą metų Klaipėdos savivaldybei nutarus senąją perkėlą iškeldinti iš Dangės upės, Šiauriniame rage buvo pastatytas pirsas prie kurio vienu metu gali švartuotis du bendrovės keltai.

REKLAMA

Ketvirtadienį duris čia atveria ir trijų šimtų kvadratinių metrų ploto pastate įrengta keleivių laukimo salė, kasos, kavinukė. Įspūdingiausia pastato vieta – terasa ant stogo, nuo kurios atsiveria Kuršių marių, Klaipėdos uosto ir Smiltynės panorama. Tikimasi, kad visą parą atvira terasa, taps viena lankomiausių uostamiesčio vietų. Keleivių terminalo statyba užtruko dėl teismų. Paskelbus viešąjį konkursą, jo rezultatai buvo apskųsti, todėl statyti pastatą pradėta tik pernai.

Bendrovei „Smiltynės perkėla“ šis projektas kainavo apie keturis milijonus litų. Pastatytas ne tik keleivių terminalas – išasfaltuota aikštelė automobiliams, įrengtas gatvės apšvietimas, keturios automatinės bilietų kasos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų