REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius mano, kad Vilniaus mero postą galėtų užimti ir dabartinis sostinės meras – Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Raimundas Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio rytą interviu „Žinių radijui“ mininistras pirmininkas pakartojo, kad norėtų, jog Vilniui ir Kaunui vadovautų asmenys, praeityje neturėję šešėlio ir nesusikompromitavę. Iki šiol šiuose dvejuose miestuose merų postas priklausė konservatoriams.

REKLAMA

„Vilniaus mieste labai aiškiai įvardijome, kad turime gerą kandidatą į merus – dabartinį merą R. Alekną. Manome, kad tikrai turime galimybių tartis su visomis politinėmis jėgomis ir visų grupių atstovais dėl labai konkrečių, visų pirma, programinių, dalykų, pavyzdžiui, kaip miesto šilumos ūkio perspektyva, ir daug kitų dalykų“, – teigė A. Kubilius.

Kalbėdamas apie Kauną premjeras siūlė viską ramiai apsvarstyti, Šiame mieste, esą, mero poste taip pat galėtų likti konservatorių atstovas Andrius Kupčinskas. Pasak A. Kubiliaus, kauniečiai, išreikšdami pilietinę valią, stipriai palaikė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaune, skirtingai nuo Vilniaus, rinkėjai labai ryškiai išreiškė suformuotą nuostatą, ir dabartinis meras Andrius Kupčinskas gavo maždaug dvigubai daugiau balsų kartu su partijos nariais negu einatys po jų. Nemanau, kad rinkėjų valios nepaisymas garantuotų Kaunui gerą perspektyvą, stabilumą ir bendruomenišką supratimą“, – dėstė A. Kubilius.

Sekmadienį vykusiuose savivaldos rinkimuose Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje gavo 10 mandatų. Kauno miesto savivaldybėje konservatoriai gavo 12 mandatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Realiausiais kandidatais į Vilniaus mero postą laikomi visuomeninio judėjimo TAIP vedlys Artūras Zuokas arba Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir Rusų Aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ atstovas. A. Zuokas ir Vilniaus koalicija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje gavo 12 mandatų. LLRA ir Rusų Aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ surinko 15,16 proc. balsų ir gavo 11 mandatų.

Tuo tarpu Kaune, jei per pirmąjį naujos Kauno miesto tarybos posėdį, kuris numatytas balandžio 14–ąją, bus laikomasi po savivaldos rinkimų pasiektų susitarimų, Kauno miesto meru pirmą kartą per 20 metų taps partijai nepriklausantis žmogus – verslininkas, judėjimo „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas Visvaldas Matijošaitis. Ši koalicija Kaune laimėjo 5 tarybos nario mandatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų