REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai gedint poeto Justino Marcinkevičiaus, o Vyriausybei paskelbus gedulą, Vilniaus miesto savivaldybė anuliavo visus išduotus leidimus viešiesiems renginiams gedulo laikotarpiu, tarp jų ir Profesinių sąjungų konfederacijai išduotą leidimą šeštadienį rengti mitingą. Profesinės sąjungos minties mitinguoti neatsisako ir žada nesankcionuotą mitingą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes su jais kalbėjome, bet jie žmonės įdomūs, nelabai nori suprasti. Gedulas yra skelbiamas Vyriausybės, tai pagarba mirusiam, pagarba Vyriausybei. Mes atšaukiame visus leidimus, ne tik Profesinių sąjungų konfederacijai, bet ir visiems kitiems, kurie vyksta viešose vietose. Jeigu jie kažką darys, tai jie darys neteisėtai“, – Eltai sakė Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Gerardas Aidigintas Jurkonis.

REKLAMA

Pasak savivaldybės atstovo, apie leidimo anuliavimą Profesinių sąjungų konfederacija yra informuota, o anuliavimas viešiesiems renginiams įsigalios nuo penktadienio.

„Policijos pajėgos, kurios buvo sutelktos viešajai tvarkai palaikyti, – jų paprasčiausiai nebus. Jeigu jie darys nesankcionuotą mitingą, tai jie turės visą teisinę atsakomybę“, – patikino G. A. Jurkonis.

Tuo tarpu Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Arūnas Černiauskas pabrėžė, jog savivaldybė su konfederacijos pasiūlytu variantu – nukelti mitingo laiką – nesutiko.

REKLAMA
REKLAMA

„O ką daryti, kai viskas yra parengta, o mes pasiūlėme kompromisinį variantą savivaldybei, o jie priima tokį, koks jiems tinkamas variantas. Mes net dėdami visas pastangas, ar sugebėsime sustabdyti tą žmonių srautą, važiavimą iš visos Respublikos. Tai vėl eilinis pasityčiojimas iš mūsų“, – pažymėjo A. Černiauskas.

J. Marcinkevičius Antakalnio kapinėse bus laidojamas šeštadienį, vasario 19–ąją, 14 val.

Profesiniai susivienijimai ketina mitinguoti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų