REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės merui ir vėl gali tekti varstyti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) duris. Komisija pradeda aiškintis, ar Tėvynės Sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklausantis Vilius Navickas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų , kai savivaldybės tarybos posėdyje agitavo ir balsavo dėl lengvatų nekilnojamojo turto (NT) pardavėjams, nors pats yra susijęs su šiuo verslu.

REKLAMA
REKLAMA

V. Navickas, su žmona valdantis dalį nekilnojamojo turto įmonės „Euro-Construct“ akcijų, prieš kurį laiką savivaldybės tarybai siūlė atleisti kai kurias įmones nuo NT mokesčio už pastatytus, įregistruotus, bet neparduotus naujus butus. Palaikymo Vilniaus mero idėja nesulaukė – svarstant šį klausimą sostinės taryboje „už“ balsavo vos 13 jos narių, tarp jų – ir pats V. Navickas.

REKLAMA

VTEK tyrimą skelbia pradėjusi remdamasi tinklaraštininko Evaldo Utyros pranešimu. Jo žiniomis, V. Navicko siūlomos mokestinės nuolaidos NT vystytojams būtų padėjusios sutaupyti apie 3 mln. litų.

V. Navickas yra sakęs, jog interesų nesupainiojo, mat jo valdoma įmonė esą turto, kuriam būtų taikoma mokestinė lengvata, neturi.

Į etikos sargų akiratį Vilniaus meras patenka jau nebe pirmą kartą. VTEK jau tyrė keistas mero komandiruotes, aiškinosi, kodėl meras laiku nepateikia turto deklaracijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų