REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinasis Premjeras Andrius Kubilius tikina, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos Seime skilimas nesustabdo koalicijos nuo tolesnės veiklos, ir pažymi, jog daugeliui partijų jų brandos etape teko susidurti su panašiais išbandymais.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis priminė, kad yra skilusi ir Tėvynės sąjunga, kai nuo jos atsiskyrė Gedimino Vagnoriaus vadovaujama grupė, nuo krikščionių demokratų tam tikru laiku atsiskyrė modernieji krikščionys demokratai, yra skilę ir socialdemokratai, liberalai.

REKLAMA

"Tame nėra nieko keisto. TPP atstovai gali patys sau daryti išvadas, kas tokiose situacijose yra labiau teisus, kokios perspektyvos vieniems ar kitiems tokiuose išmėginimuose atsiveria. Matau daug geranoriškumo iš visų pusių, norą dirbti sprendžiant svarbiausias Lietuvos problemas. Tarpusavio pasiaiškinimai tikrai nesustabdo koalicijos nuo tolesnės veiklos", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį "Žinių radijo" laidoje.

Seimo Pirmininko Arūno Valinsko šalininkai yra pažymėję, jog pasitraukė, nes esą norėję apsaugoti Premjerą nuo šantažo.

REKLAMA
REKLAMA

Pats Vyriausybės vadovas sako, kad šis pasakymas yra kiek per skambus, bet pripažįsta, jog dalis "prisikėlėlių" gal kiek ir persistengė.

"Akivaizdu, kad dalis TPP frakcijos turėjo savo požiūrį į Vyriausybės formavimą ir į TPP atstovaujančių ministrų veiklą. Kėlė tam tikrus pasiūlymus, kaip turėtų būti tie ministrai paskirti. Tai natūralūs dalykai, aš nevadinčiau to šantažu, bet mano manymu, galbūt ir buvo persistengta pačioje frakcijoje", - sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas teigė, kad dalis "prisikėlėlių" bandė ministrų skyrimo reikaluose nepaisyti partijos lyderio, kuris yra ir Seimo Pirmininkas, nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Autoritetas ir lyderystė yra labai svarbūs faktoriai politikoje ir vien mechaniškai skaičiuojant balsus savo frakcijoje, kas turi daugiau šalininkų, rezultatų dažnai negalima pasiekti, arba pasiekiamas visai priešingas rezultatas", - teigė A. Kubilius.

Kaip ELTA jau skelbė trečiadienį, Seime įkurta nauja - Ąžuolo - frakcija, į kurią susibūrė narystę Seimo TPP frakcijoje sustabdę parlamentarai. Frakcijos seniūne tapo Arūnė Stirblytė, pavaduotoju - Antanas Nedzinskas.

Naujosios frakcijos nariai yra TPP partijos lyderio A. Valinsko šalininkai - Vincas Babilius, Dainius Budrys, A. Stirblytė, Inga Valinskienė, A. Nedzinskas, Asta Baukutė, liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų