REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus šildymo sezonui ir brangstant šiai paslaugai komunalininkais apsimetantys sukčiai už pinigus siūlo gyventojams mažesnes šildymo sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

Po daugiabučius namus Biržuose, Kaune ir kitose šalies vietose vaikščiojantys asmenys teigia galintys sureguliuoti šilumos punktą taip, kad šis tiektų mažiau šilumos energijos. Už šią paslaugą prašoma užmokesčio, tačiau pateikti sąskaitą ar kvitą tariami specialistai atsisako, pranešė už kompleksinę pastatų priežiūrą atsakinga bendrovė „City Service“.

REKLAMA

Komunalininkai primena, kad šilumos punktą reguliuoti gali tik administratoriaus paskirta įmonė. Už jos darbą gyventojai atsiskaito kiekvieną mėnesį apmokėdami administratorių siunčiamas sąskaitas, tačiau jokių papildomų rinkliavų vaikščiodami po butus šilumininkai nevykdo.

Sulaukę pinigų už paslaugą prašančio komunalininku prisistačiusio svečio, gyventojai, anot pranešimo, turėtų reikalauti parodyti darbo pažymėjimą ir įsidėmėti jame nurodytus duomenis, o prireikus kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Sumažinti sąskaitas už šildymą, komunalininkų teigimu, galima įrengiant automatizuotus šilumos punktus, kurie reaguoja į lauko temperatūrą ir veikia optimaliu režimu, energijos sąnaudas sumažindami iki 20 proc., taip pat renovuojant namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų