REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojai, laiku nepasirūpinę dokumentais dėl nuvertėjusių rublinių santaupų susigrąžinimo, dar turi vilties gauti kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Žmogaus teisių komitetas sutinka, kad rublinių indėlių turėję žmonės iki 2008 metų liepos 1-osios galėtų susitvarkyti dokumentus dėl nuvertėjusių indėlių kompensavimo ir juos atgauti.

REKLAMA

Seimo komitetas tokį sprendimą priėmė, apsvarstęs atitinkamas Darbo partijos frakcijos narių Virginijos Baltraitienės ir Etelos Karpickienės parengtas Gyventojų santaupų atkūrimo įstatymo pataisas, kurioms buvo nepritaręs Seimo Biudžeto ir finansų komitetas ir todėl pataisos vėl buvo grąžintos į komitetus jas svarstyti.

V.Baltraitienės skaičiavimais, nespėjusių susitvarkyti reikiamų dokumentų dėl rublinių indėlių susigrąžinimo žmonių esą iki 20 tūkstančių

REKLAMA
REKLAMA

Pasak parlamentarės pasitaiko atvejų, kad seneliai indėlius paliko nepilnamečiams anūkams, kurie per vėlai apie juos sužinojo.

V.Baltraitienė anksčiau BNS yra sakiusi, kad Seimui atmetus pataisas, ji inicijuos kreipimąsi į Konstitucinį Teismą.

Nuvertėjusių rublinių indėlių atkuriamoji sąskaita buvo atidaroma, iki 1999 metų gruodžio 31 dienos raštu pateikus prašymą "Hansabankui". To nepadarę gyventojai prarado teisę atgauti visas arba dalį santaupų.

Išimtys buvo padarytos sirgusiems ir išvykusiems į užsienį.

Valstybė nuo 1998-ųjų grąžino apie 4 mlrd. litų kompensacijų už nuvertėjusius rublinius indėlius. Vienam žmogui buvo grąžinama ne daugiau kaip 6 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų