REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo spalio 30 d., penktadienio, Lietuvoje draudžiami visi atvirose ir viešose erdvėse organizuojami renginiai. Išimtys numatomos sporto varžyboms ir kultūros renginiams, kai jų dalyvių skaičius neviršija 300 asmenų uždarose erdvėse arba 400 asmenų atvirose.

Nuo spalio 30 d., penktadienio, Lietuvoje draudžiami visi atvirose ir viešose erdvėse organizuojami renginiai. Išimtys numatomos sporto varžyboms ir kultūros renginiams, kai jų dalyvių skaičius neviršija 300 asmenų uždarose erdvėse arba 400 asmenų atvirose.

REKLAMA

Nuo 2020 m. spalio 30 d. iki 2020 m. lapkričio 13 d. draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai ir susibūrimai viešose vietose.

„Nuo lapkričio 14 d. renginiai organizuojami vykdomi, jei renginio organizatoriai, jei renginio organizatoriai užtikrina bilietų platinimą elektroniniu būdu ir dalyvių registravimą bei kontroliuoja žiūrovų ir dalyvių patekimą į renginio vietą“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Draudimas netaikomas aukšto meistriškumo sporto varžyboms ir kultūros renginiams, kai  jie vyksta uždarose erdvėse, tačiau žiūrovų skaičius neviršija 300 asmenų ir užtikrinamos šios sąlygos – žiūrovai renginį stebi tik iš sėdimųjų vietų, tarp žiūrovų išlaikomas 2 metrų atstumas, žiūrovai viso renginio metu dėvi nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Veido dengti nebūtina neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei.

REKLAMA

Šiems asmenims rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Ribojimas netaikomas ir renginiams, kai jie vyksta atvirose erdvėse, tačiau žiūrovų skaičius neviršija 400 asmenų ir užtikrinamos būtinos saugumo sąlygos.

Apribojimas taip pat netaikomas dalyvaujant laidotuvėse.

Karantinas 21-oje savivaldybėje

Nuo trečiadienio, spalio 28 d., karantinas dėl blogėjančios Covid-19 situacijos įvedamas dar aštuoniose Lietuvos savivaldybėse. Iš viso Lietuvoje karantinuota 21 savivaldybė.

Kauno, Klaipėdos, Vilniaus miestų, Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų, Vilniaus rajonų savivaldybėse karantinas įsigalioja nuo spalio 28 d. 00:00 val. iki lapkričio 11 d. 24:00 val.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Vyriausybės pirmadienį priimtą nutarimą, vietinis karantinas šiuo metu paskelbtas Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kauno miesto, Kelmės rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Šilalės rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Telšių rajono, Trakų rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybių teritorijose. Kiek anksčiau karantinuotas ir Raseinių rajonas.

Apsauginės veido kaukės

Šių savivaldybių teritorijose asmenys vyresni nei 6 metų viešosiose vietose (tiek atvirose, tiek uždarose) privalės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis reikalavimas netaikomas asmenims, kai jie sportuoja; aukšto meistriškumo sporto pratybose ar varžybose dalyvaujantiems aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistams, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktoriams ir teisėjams. 

Taip pat kaukės neprivalomos viešojo maitinimo įstaigose sėdint prie stalo ar baro, taip pat paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti paslaugos gavėjui būnant su kauke; atlikėjams renginių metu.

Kaukių neturi dėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Šiems asmenims rekomenduojama nešioti veido skydelį.

REKLAMA

Taip pat dengti veidą neprivaloma už gyvenamosios vietovės (miestų, miestelių, kaimų, viensėdžių, sodininkų bendrijų) ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus šeimos narius.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų ir sporto įstaigų lankymo ribojimas

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigose bus ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas – užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui, ir tarp personalo, paslaugų gavėjų ar kitų lankytojų užtikrinamas ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas. Šis reikalavimas netaikomas aukšto meistriškumo sporto pratyboms.

REKLAMA

Primintina, kad teritorijose, kuriose paskelbtas lokalus karantinas, be kita ko, taip pat galioja ir ribojimai, kurie taikomi visoje Lietuvoje.

Praeitą savaitę vietinis karantinas nuo spalio 26 d. 00:00 val. iki lapkričio 9 d. 24:00 val. jau buvo paskelbtas Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono ir Švenčionių rajono savivaldybių teritorijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų