REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijos universitetas (KTU) dėl blogėjančios Covid-19 epidemiologinės situacijos nusprendė visas studijų programas perkelti į nuotolinį mokymą. 

Kauno technologijos universitetas (KTU) dėl blogėjančios Covid-19 epidemiologinės situacijos nusprendė visas studijų programas perkelti į nuotolinį mokymą. 

REKLAMA

Penktadienį priimtas KTU rektoriaus įsakymas, kuriuo privalu keisti studijų organizavimą ir vykdymą spalio-lapkričio mėnesiais. 

Truks mėnesį laiko

Universiteto vadovybė nusprendė akademinius užsiėmimus nuotoliniu būdu organizuoti mėnesį laiko. 

„Spalio 19–24 d. yra rekomenduoja akademinius užsiėmimus ir atsiskaitymus vykdyti nuotoline forma, o nuo spalio 26 d. iki lapkričio 14 d. visi akademiniai užsiėmimai ir atsiskaitymai bus vykdomi tik nuotoline forma“, – tv3.lt teigė KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas. 

Įsakyme specialaus pobūdžio užsiėmimas yra numatytos išimtys. 

„Semestro, tiriamieji, baigiamieji projektai, privalomos praktikos galės būti atliekamos universiteto patalpose laikantis visų asmens saugos ir sveikatos pandemijos metu reikalavimų“, – sakė M. Lapinskas. 

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas priimtas siekiant suvaldyti situaciją

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į didėjantį KTU bendruomenės narių susirgimų Covid-19 virusu atvejų skaičių ir siekiant sumažinti šios ligos išplitimą universiteto bendruomenėje. Taip pat į situaciją Lietuvoje ir kituose universitetuose. 

REKLAMA

„Didelių židinių neturime. Nuo pandemijos pradžios esame nustatę 17 atvejų – penki yra pasveikę, tai šiai dienai turime 12 sergančiųjų. Iš 12 serga šeši studentai, keturi dėstytojai ir mokslo darbuotojai, ir du administracijos darbuotojai“, – tv3.lt sakė M. Lapinskas.

Studentai labai nesidžiaugia

Penktadienį žinia išplatinta ir KTU studentams, kurie atskleidžia, kad tokia žinia nelabai džiugina. 

„Nesu labai patenkintas. Mokantis nuotoliniu būdu kenčia studijų kokybė, labai sunku klausyti, dažnai dėstytojai susiduria su techninėmis problemomis“, – tv3.lt teigė KTU studentas Justinas. 

Užsiėmimai į nuotolinį mokymą yra perkeliami tik studentams. Administracija toliau dirbs universiteto patalpose.

Iki šiol dauguma akademinių užsiėmimų KTU universitete jau vyko nuotoliniu būdu, išskyrus modulių pratybas ir laboratorinius darbus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų