REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusu šiuo metu yra užsikrėtę per 30 policijos pareigūnų, dar apie 80 yra saviizoliacijoje, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 

Koronavirusu šiuo metu yra užsikrėtę per 30 policijos pareigūnų, dar apie 80 yra saviizoliacijoje, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 

REKLAMA

„Blogiausia situacija yra Šiaulių apskrityje ir Raseiniuose konkrečiai (...) Šiaip bendrai policijoje yra apie 80 pareigūnų, kurie yra saviizoliacijoje ir trisdešimt keli, kurie serga koronavirusu“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė ministrė. 

R. Tamašunienės teigimu, tam, kad būtų išvengiama imtasi papildomų priemonių, sudaromi budinčiųjų pareigūnų grafikai, mažinamas tarpusavio kontaktų skaičius. 

„Iki šiol pavykdavo išvengti, tikrai karantino metu tokių protrūkių neturėjome, bet šiuo metu matome, kad situacija šiek tiek keičiasi, vadovai dėlioja pamaininį darbą, kad neiškristų daug pareigūnų, be abejo viešoji tvarka ir saugumas visuomenės privalo būti užtikrinti, tad turim pasirūpinti, kad taip neatsitiktų“, – kalbėjo ministrė. 

Ji sakė, kad „blogoje padėtyje esančioje“ Šiaulių apskrityje šiuo metu dirba ir kitų apskričių pareigūnai, o visoje Lietuvoje į pagalbą gali būti pasitelkiami Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ar Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Taip pat visi tai galintys daryti pareigūnai šiuo metu dirba nuotoliniu būdu. 

REKLAMA
REKLAMA

„Daugelis komisariatų visoje Lietuvoje, tas, kas gali dirbti nuotoliniu būdu (...) administracinis visas korpusas, daug pareigūnų dirba nuotoliniu būdu, bet mes juos išsaugome, nes kiekvienas jų, reikalui esant, gali būti pakviestas į tiesiogines patruliavimo ar kitas pareigas“, – teigė R. Tamašunienė. 

Trečiadienio duomenimis, patvirtinti 4693 koronaviruso atvejai, tebeserga 2217 asmenių, 2365 – pasveiko.

Daugiau apie koronavirusą – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų