REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno tardymo izoliatoriuje Technikos gatvėje laikomam areštantui ketvirtadieį patvirtintas koronavirusas.

Kauno tardymo izoliatoriuje Technikos gatvėje laikomam areštantui ketvirtadieį patvirtintas koronavirusas.

REKLAMA

Tai pirmas atvejis bausmių vykdymo sistemoje, kai bausmių atlikimo įstaigoje laikomam asmeniui nustatytas šis virusas, pranešė Kalėjimų departamentas.

Nepilnametis asmuo atlikti arešto į Kauno tardymo izoliatorių atvyko rugsėjo 10 dieną. Pagal galiojančias tvarkas jis buvo izoliuotas, testuotas dėl COVID-19, kontaktų su kitais nuteistaisiais ir suimtaisiais neturėjo. Koronaviruso simptomų asmuo nejaučia.

Informacija apie atvejį perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, o patalpos, kuriose lankėsi susirgęs asmuo, dezinfekuotos.

Nustatyta, kad su areštantu kontaktų turėjo keturi pareigūnai, jie nuo ketvirtadienio yra saviizoliacijoje.

Pasak departamento, iki šios dienos bausmių vykdymo sistemoje nebuvo nustatyta nė vieno COVID-19 atvejo bausmę atliekantiems asmenims. Darbuotojams buvo patvirtinti keturi atvejai, bet jie tiesioginio kontakto su nuteistaisiais ir suimtaisiais neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso bausmių vykdymo sistemoje atlikta beveik 2 tūkst. COVID-19 testų bausmės atlikimo įstaigose laikomiems asmenims ir daugiau nei 3 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA

Kalėjimų departamento vadovybė prašo visų asmenų, turinčių kontaktų su bausmių vykdymo sistemoje dirbančiais ir įstaigose laikomais asmenimis, laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikytis fizinio atstumo ir kt.

Turėjusiems kontaktą su sergančiaisiais – nuolat stebėti savo sveikatos būklę.

Daugiau apie koronavirusą – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų