REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje lieka griežta sienų kontrolė, bet kai kam taikys išimtis

Papildyta 13.45 val.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje ir pasitarime sprendė klausimus, susijusius su koronaviruso suvaldymu šalyje. Ministrų kabinetas nusprendė pratęsti sienų kontrolę, tačiau į šalį lengviau galės patekti kai kurie užsieniečiai.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje ir pasitarime sprendė klausimus, susijusius su koronaviruso suvaldymu šalyje. Ministrų kabinetas nusprendė pratęsti sienų kontrolę, tačiau į šalį lengviau galės patekti kai kurie užsieniečiai.

REKLAMA

Vyriausybė trečiadienį pritarė pratęsti sienų kontrolę oro ir jūrų uostuose iki rugsėjo 14 d. 18 val.

Vidaus reikalų ministerija sienų kontrolę siūlo pratęsti, atsižvelgiant į esamą koronaviruso situaciją ir tendenciją. Šiuo metu sienų kontrolė galioja iki rugpjūčio 15 dienos imtinai. Ją pratęsus, asmenų patikrinimai ir toliau būtų vykdomi tarptautiniuose oro uostuose ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Baltijos šalys viena kitos piliečiams sienas atvėrė gegužės viduryje, tačiau Lietuva pasienyje su Latvija dokumentų patikros procedūrų nebevykdo nuo birželio pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Sausumos siena su Lenkija atverta birželio viduryje. Tačiau pastaruoju metu pasienyje su Lenkija ir Latvija dirba daugiau pasieniečių ir policininkų – blogėjant koronaviruso situacijai atidžiau tikrinami atvykstantieji.

REKLAMA

Atvykstantiesiems iš Lenkijos šiuo metu privaloma dviem savaitėms saviizoliuotis.

„Kaip ir iki šiol, bus atliekama pasienio kontrolė jūrų ir oro uostose, taip pat pareigūnai aktyviau patruliuos tuose keliuose, kuriais atvykstama iš Lenkijos ir Latvijos. Nemažėjant susirgimų skaičiui turime visi elgtis atsakingai“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Ministrų kabinetas taip pat pritarė ministerijų siūlymams netaikyti draudimų dėl koronaviruso pandemijos atvykti užsienio studentams ir investuotojams.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nurodo, kad artėjant mokslo metų pradžiai gaunama „daug paklausimų dėl studentų atvykimo“, o išimtys dėl laisvesnio judėjimo šiai grupei numatomos ir Europos Sąjungos rekomendacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos ir inovacijų ministerija teigia, kad lengviau duris būtina atverti ir investuotojams, nes jie „paprastai nepriima sprendimų dėl investavimo prieš tai neapsilankius ir neįvertinus esamų aplinkybių“.

Išimtis taip pat siūloma numatyti sporto medicinos personalo darbuotojams, partnerystę su Lietuvos piliečiais užsienyje įregistravusiems užsieniečiams.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pasiūlė, kad atvykti į Lietuvą paprasčiau būtų leista ir statybininkams iš užsienio. Pasak jo, statybų įmonės prisiima atsakomybę dėl atvyksiančių statybininkų testavimo. Premjeras Saulius Skvernelis nesutiko įtraukti šio sprendimo, kol jis nėra aptartas specialistų, epidemiologų.

„Matėme kaip gerai pasirodė transporto sektorius, ypač Kaune“, – ironizavo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų