REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į prezidentūros kritiką neva pasilikęs skandalo dėl greitųjų testų pirkimo nuošalyje, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atkirto, kad laidyti kritikos strėles pandemijos suvaldymo metu buvusiems komforto zonoje labai nesudėtinga.

Reaguodamas į prezidentūros kritiką neva pasilikęs skandalo dėl greitųjų testų pirkimo nuošalyje, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atkirto, kad laidyti kritikos strėles pandemijos suvaldymo metu buvusiems komforto zonoje labai nesudėtinga.

REKLAMA

„Aš kritikos neignoruoju, bet ji man atrodo keistoka, nes paraginimas ketvirtadienį greičiau grįžti, kai ir taip esu prezidentą informavęs, kad penktadieniais būsiu darbe ir štai čia stovėdamas galėsiu pateikti paaiškinimus.

(...) Nieko nevengiu paaiškinti, tą šiandien ir padariau. Juo labiau negaliu komentuoti, net jei ir žinočiau, ikiteisminio tyrimo medžiagos.

(...) Tiesiog paaiškinsiu situaciją, kaip buvo, kodėl viceministrai imdavosi darbų, kurie formaliai, pagal jų pareigybės aprašą, nėra ten įtraukti. Labai paprasta – nebuvo kada stumdytis vienas nuo kito darbus ir visi pagal galimybes darė tą, ką reikėjo, nes nebuvo laiko pareigybes taisyti. Esu dėkingas komandai, kad nebūdavo pasakymų, kad čia ne mano darbas ir aš to nedarysiu“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj „ačiū“ – tarnybų kvietimas 

Jo teigimu, tie klausimai, kurie yra keliami prezidentūros patarėjų, yra labai keisti, nes žmonės iš prezidentūros, kas norėjo, jungdavosi video ryšiu prie štabo ir visada šiuose procesuose dalyvavo.  

REKLAMA

„Nesu girdėjęs niekada jokių klausimų dėl to, ką žmonės dirbo. Tai jei dabar visi pradeda turėti klausimų, tai man įdomu, ką jie ten veikė – ar klausydavosi, dalyvaudavo ar tik pro forma pademonstruoti, neva dalyvauti. 

Prezidento komandos žmonės dalyvavo tuose procesuose, juos matė, stebėjo, tai gal visi priimkim atsakomybę? Juo labiau nematau, už ką reikia ją prisiimti, nes situacija yra suvaldyta ir Lietuva yra viena geriausiai tą padariusių šalių sąraše.

Ir kai žmonės vietoj „ačiū“ gauna kvietimą į tarnybas, tai man, kaip vadovui, didesnis rūpestis ne atsakomybės prisiėmimas, bet jaučiu didžiulę atsakomybę, kaip žmones reikės motyvuoti, kuriems reikės toliau dirbti“, – sakė SAM vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Verygos, žmonės, kurie stebėjo situaciją iš šono, buvo tam tikroje komforto būsenoje: „Dabar, praėjus visiems sunkumams, visus dabar pulti kritikuoti tikrai yra nesudėtinga.“

Įtarimai „laužti iš piršto“

Dar anksčiau A. Veryga sakė, kad viceministrei Linai Jaruševičienei pateikti įtarimai dėl jai suteiktų įgaliojimų viršijimo, parodo tam tikrą situacijos nesupratimą ir yra „laužti iš piršto“.

„Na iš tiesų labai ir keista, ir sudėtinga situacija. Aš tikrai labai tikiuosi, kad tai, kas vyksta su viceministre nedemotyvuos kitų komandos narių dirbti, nes tie kaltinimai, kurie yra pateikti – viršijus įgaliojimus – iš esmės, tai tiesiog dirbant darbus, kurie įprastomis sąlygomis buvo deleguoti kitiems viceministrams, parodo tam tikrą galbūt ir iki galo nesupratimą situacijos“, – penktadienį LRT Radijui sakė A. Veryga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino L. Jaruševičienei neturintis jokių priekaištų, sakė manantis, kad įtarimai yra „laužti iš piršto“ ir teigė tikintis, kad pateikus paaiškinimus jie bus panaikinti. 

„Viceministrei aš asmeniškai tikrai neturiu nė menkiausio priekaišto, aš tikrai jai esu dėkingas už darbą, nes žmonės neskaičiavo nei valandų, nei laiko, nei sveikatos ir dirbo tam, kad situacija būtų suvaldyta ir ji buvo suvaldyta“, – laidoje „Ryto garsai“ sakė ministras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų