REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Naujas policijos ginklas prieš greičio mėgėjus (nuotr. TV3)

Kaune pristatytas naujas policijos ginklas kovoje su greičio mėgėjais – nežymėtas „Volkswagen Passat“ automobilis.

9

Kaune pristatytas naujas policijos ginklas kovoje su greičio mėgėjais – nežymėtas „Volkswagen Passat“ automobilis.

REKLAMA

Kauno apskrities policijos kelių policijos viršininkas Vigintas Lukošius pasakojo, kad įmontuota įranga leidžia fiksuoti įvairius pažeidimus:

„Šiuo automobiliu pažeidėjai nėra stabdomi. Patruliavimas vyksta be tiesioginio kontakto su Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjais. O apie pažeidimus vairuotojai informuojami atskirais pranešimais.

Šis automobilis bus naudojamas Kauno rajone ir apskrityje. Pasirinksime vietas pagal eismo saugumo situaciją. Kontaktas su vairuotoju bus tik tada, kai užfiksuosime chuliganiško vairavimo atvejį.

O kiti pažeidimai gali būti fiksuojami be kontakto. Šiuo metu nėra konkrečios vietos, kur nuolat vyktų eismo nelaimės. Pavyzdžiui, Kaune šiemet žuvo tik 1 eismo dalyvis, kai pernai per tą patį laikotarpį – 7.“

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas pabrėžė, kad siekiama, jog pranešimai apie padarytus pažeidimus vairuotojus pasiektų kaip įmanoma greičiau, per keletą dienų. Siekiama, kad pažeidimas būtų suformuotas per 3 dienas.

REKLAMA

Kauno policijos Patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra pasidžiaugė, kad su naujuoju nežymėtu automobiliu bus galima plačiau bei intensyviau dirbti:

„Galėsime daugiau dėmesio skirti neviešam patruliavimui. Šis patruliavimo būdas yra pasiteisinęs. Kauno policija turi 5 nežymėtus automobilius. Pažeidimus galime fiksuoti tiek iš priekio, tiek iš galo.

Galime eismo kontrolę vykdyti važiuodami. Automobilyje įrengtos didesnės raiškos vaizdo kameras, tai užtikriną aukštesnę kokybę, pagerina pažeidimo vertinimo galimybes. Prietaisas pažeidimą gali fiksuoti 500 metrų atstumu, bet praktikoje, tas atstumas yra mažesnis.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Kemzūros, nežymėtų automobilių užfiksuotų pažeidimų vairuotojai įprastai neginčija. Tiesa, šiuo „Volkswagen“ automobiliu kol kas greičio viršijimas yra matuojamas tikrinimo tikslams, bet ne baudoms: „Greitis bus pradėtas matuoti artimiausiu metu. Reikia tik sulaukti dokumentų. Kol kas fiksuojami visi kiti pažeidimai – kalbėjimas telefonu, lenkimas draudžiamose vietose.

Automobilyje įrengtos kameros gali nuskaityti valstybinius numerius, tad ateities planuose – galimybė fiksuoti ir kitus pažeidimus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų