REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame pasidalijo dviem istorijomis, kurios sujaudino pareigūnų bendruomenę tragiškų įvykių kontekste, kuomet iškvietime žuvo policijos pareigūnas. 

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame pasidalijo dviem istorijomis, kurios sujaudino pareigūnų bendruomenę tragiškų įvykių kontekste, kuomet iškvietime žuvo policijos pareigūnas. 

REKLAMA

„Mažeikių rajone nušauto policijos pareigūno tragedija sukrėtė daugelį žmonių ir inspiravo jų empatiją policijos bendruomenei, kasdien tarnyboje susiduriančiai su neprognozuojamu elgesiu, kurio pasekmės nenuspėjamos. Per pastarąsias dienas Šiaulių apskrities policijos pareigūnai patyrė žmonių pasitikėjimo ir nuoširdumo apraiškų, kurios jaudina ir įkvepia jėgų naujiems iššūkiams atlaikyti.

Po tragiškų įvykių Mažeikiuose, Šiauliuose buvo mobilizuojamos policijos pareigūnų pajėgos vykti į įvykio vietą. Pietiniame Šiaulių mikrorajone gyvenantis vyriausiasis patrulis Darijus Malyševas, po naktinės pamainos nespėjęs numigti, taip pat buvo iškviestas į Patrulių rinktinės dislokacijos vietą, Purienų g. esančiame Šiaulių AVPK pastate. Tokiais atvejais pareigūnų operatyvumas turi būti maksimalus.

REKLAMA
REKLAMA

Minutės bėgo, o autobusų stotelėje mindžiukuojantis pareigūnas autobuso vis nesulaukė. Netoliese stovėjo taksi, tačiau pareigūnas su savimi grynųjų pinigų neturėjo, tik banko mokėjimo kortelę, o ja už taksi paslaugas neatsiskaitysi. Matydamas, kad išeities nėra, Darijus žengė prie taksi vairuotojo ir papasakojo, kokioje situacijoje atsidūrė. Vairuotojas tik pasakė, kad girdėjęs apie įvykį Mažeikiuose, ir nedvejodamas pareigūnui liepė sėsti į automobilį.

REKLAMA

Darijus operatyviai atsirado pareigūnų mobilizacijos vietoje ir kartu su kitais išvyko padėti Mažeikių kolegoms. Kai vakare, atlikęs pareigą, jis paskambino taksi vairuotojui, norėdamas atiduoti skolą už suteiktą paslaugą, vairuotojas atlygio atsisakė ir palinkėjo gero vakaro. Tačiau Darijus jautėsi skolingas. Ne vien pinigais. Jautėsi skolingas už supratingumą bei pasitikėjimą. Kitą dieną jis susirado jam pagelbėjusį vairuotoją Žydrūną Vaičiulį ir policijos vardu padėkojo jam už pilietiškumą ir pažinčiai prisiminti įteikė arbatos puodelį su policijos atributika bei didžiulį šokoladą.

REKLAMA
REKLAMA

Žuvusio Mažeikių pareigūno laidotuvių dieną jo kolegas Šiauliuose sujaudino dar vienas eilinio piliečio poelgis. Į Purienų g. esantį policijos pastatą atėjo Lietuvoje šiuo metu gyvenantis Ukrainos pilietis Maksimas. Priėjęs prie informacinio langelio, jis ištraukė iš piniginės 100 eurų ir padavė čia esančiai darbuotojai.

„Žinau apie nelaimę Mažeikiuose. Perduokit šiuos pinigus žuvusiojo šeimai. Mano sūnūs – tokio pat amžiaus kaip jis. Viską suprantu ir užjaučiu, nes gimtinėje turiu draugų, policijos pareigūnų.

Nepaprašė net pinigų gavimo kvito. Toks pasitikėjimas labai sujaudino Šiaulių apskrities policijos pareigūnus. Nepažįstamojo paaukoti pinigai jau iškeliavo žuvusiojo šeimai ir artimiausiu metu ją pasieks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks nuoširdumas ir pasitikėjimas, kurį parodo žmonės kritiniais atvejais, įkvepia policijos bendruomenę naujiems iššūkiams“, – rašoma policijos pranešime. 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad gegužės 29-ąją į pareigūną ir kinologą S. Žymantą ir jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas S. Brasas. Policininkas žuvo vietoje, o jo partnerė buvo sužeista. Pirminiais duomenimis, žuvęs pareigūnas įvykio metu apsaugos liemenės nedėvėjo.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs vyras grasino nužudyti savo sutuoktinę – apie tai pranešimą policija gavo ketvirtadienį, tačiau nuvykę pareigūnai vyro nerado. Nuvykus patikrinti penktadienio rytą, vyras pareigūnus pasitiko šūviais, po jų namas buvo padegtas. 

Gaisrą užgesinus, name buvo rastas apdegęs kūnas ir ginklas, vėliau atlikus tyrimą nustatyta, kad name sudegė S. Brasas. 

Tai – ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje: 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų