REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti keturių asmenų iš Lietuvos šeima savo jėgomis, dar patys to nežinodami, turėjo įveikti, tikėtina, visus juos užklupusį koronavirusą.

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti keturių asmenų iš Lietuvos šeima savo jėgomis, dar patys to nežinodami, turėjo įveikti, tikėtina, visus juos užklupusį koronavirusą.

REKLAMA

Kaip pasakojo 31-erių Eglė, manoma, kad virusą namo parnešė sutuoktinis. Mat vėliau paaiškėjo, kad jis bendravo su dviem iš JAV grįžusiais kolegomis, kuriems po kurio laiko buvo nustatytas COVID-19.

Pajautė skausmą gerklėje, dusino

Pirmuosius simptomus pajuto 31-erių Eglė ir jos 29-metų sutuoktinis: „Iš pradžių atrodė, kad kažkuo lengvai sergame. Vos jautėsi. Ir taip laikėsi keletą dienų. Tada mūsų 5-erių metų sūnui labai staigiai pakilo temperatūra. Termometras rodė daugiau kaip 39 laipsnius.

Pralaukėme naktį ir ryte tokios temperatūros jau nebebuvo. Vaikas jautėsi gana sveikas, tik labai pavargęs. Liko tik kosulys einantis iš giliai... Tas gąsdino, tačiau į nieką taip ir neišsirutuliojo. Viskas nurimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakojo, kad abu su vyru pirmiausia pajautė nežymų skausmą gerklėje ir sunkumą plaučiuose: „Temperatūros mes neturėjome. Tik mažiau jautėme skonį ir šiek tiek buvome uždusę, lyg labai greitai būtume ėję. Vyrui buvo sunkiau, jį vakarais smarkiau dusino. Lyg pritrukdavo oro. Abu kosėjome.“

REKLAMA

Gydėsi patys

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė patvirtino, kad į medikus jie nesikreipė: „Gydytojai yra įspėję gyventojus, kad susirgus privaloma likti namuose ir jokiais būdais nevykti į ligoninę. Juk niekas nenori užsikrėsti. Žinoma, jei ypač sudėtingas atvejis, tada jau kitas klausimas.“

Paklausta, kaip gydėsi visa šeima, Eglė pasakojo, kad kasdien visi gėrė vitaminą C ir liepžiedžių arbatą:

„Stengėmės gerti kuo karštesnę. Mažesniam vaikui (3 metukų – aut. past.) pasireiškė silpnesni ligos simptomai. Jis jautė didelį nuovargį.

REKLAMA
REKLAMA

Taip sutapo, kad vitaminą C pradėjau vartoti dar prieš susergant. Gėrėme po kelis puodelius karšto skysčio per dieną. Visi buvome išvargę, kiek pajuodusiais arba paraudusiais paakiais.“

Situacija pradėjo taisytis po 8-9 dienų. „Mes valgome lengvai. Esame vegetarai, nevartojame mėsos, propaguojame sveiką maistą, tad organizmas neapsisunkina. Tikiu ir tai kažkiek padėjo pasveikti.

Ligos simptomai visiškai praėjo tik po 2 savaičių. Nors kosulys dar šiek tiek tęsėsi ilgėliau. Sakyčiau viskas labai lengvai praėjo. Pati vos pajutau. Labiau gąsdino pats faktas, o ne virusas“, – pabrėžė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų